Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        500 yıllık tekkede Evlad-ı Fatihan'la iftar yaptılar

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi'nin her yıl düzenlediği "Balkan İftarları" kapsamında, Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde 2 bin kişinin katıldığı bir iftar düzenlendi. Türk, Arnavut ve Boşnaklar'ın yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği, 500 yıllık Harabati Tekkesi'nde yapıldı.

        Eyüp Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Balkan İftarları kapsamında Gostivar şehrinin ardından Kalkandelen'de de iftar yemeği verildi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve ilçeden kurum ve STK'lardan oluşan 50 kişilik bir heyetin katıldığı iftar programına Türk, Arnavut ve Boşnak Müslümanlar katıldı.

        İftar öncesinde Harabati Tekkesi bahçesini dolduran Müslümanlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla İstanbul'dan gelen konuklarına sevgi gösterisinde bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Kalkandelen Müftüsü Prof. Dr. Kani Nesimi ve Kalkandelen eşrafının da katıldığı iftar programında dualar edildi, ilahiler seslendirildi.

        "Sizleri unutmadığımızı göstermeye geldik"

        Tarihi 1538'e kadar uzanan Harabati Tekkesi'nde aynı sofrada buluşan Türk, Arnavut ve Boşnaklara hitap eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, konuşmasına "Hepinize Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim" diye başladı. Makedonya'daki Müslümanlarla biraraya gelmeyi arzu ettiklerini anlatan Aydın, "Bizler buraya sizlerin sofrasını paylaşmaya geldik, sizleri unutmadığımızı göstermeye geldik, Allah'ın rızasını kazanmaya geldik. Başka bir muradımız yoktur" dedi.

        Kalkandelen'in Anadolu ile akrabalığının yüzyıllara dayandığını hatırlatan Aydın, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da cezaevinden çıktıktan sonra burayı ziyaret etmiş, Yeni Türkiye'yi tefekkür ettiği yerlerden biri olmuştu. Şimdi bizler sizlerle aynı sofrada buluşuyoruz. Bizim Balkan coğrafyasıyla tarihsel ve kültürel bağlarımız var. Birbirimizle et ve tırnak gibiyiz. Aynı inancın, kültürün, medeniyetin insanlarıyız. Bu iftar sofralarıyla daha çok bir araya geliyor, onlarla her konuda yardımlaşmaya ve birbirimizi desteklemeye çalışıyoruz. Bu iftarımızın ümmetin yeniden dirilişine vesile olmasını temenni ederim" diye konuştu.

        "Ailelerini bırakıp geldiler"

        Kalkandelen Müftüsü Prof. Dr. Kani Nesimi ise Ramazan ayının bütün Müslümanları aynı sofrada bir araya getirmesinin bereketine değinerek "İstanbul'dan buraya bizimle iftar yapmaya gelen Türkiyeli kardeşlerimize şükranlarımı sunarım. Ailelerini, sofralarını, akrabalarını bırakıp buraya gelerek bizlere iftar sunmak için geldiler. Bu büyük bir fedakarlıktır ve bu fedakarlığın kaynağı sadece Allah'a olan inançtır" dedi.

        Konuşmaların ardından ezanın okunmasıyla birlikte Müslümanlar oruçlarını hep birlikte açtılar.

        (HB-BA-Y)

        13.06.2017 12:28:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler