Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haşhaş üretiminde artış bekleniyor

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, 9 bin 226 dekarlık alana ekilen haşhaş ürününden bu yıl 195 ton rekolte bekleniyor.

        Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Jandarma Komutanı Üsteğmen Emrah Ataselim ve Altıntaş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız haşhaş tarlalarında incelemelerde bulundu.

        Altıntaş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, haşhaşın ülkeye 100-120 milyon dolar katkı sağladığını ve dünya morfin ihtiyacının yüzde 25'ini Türkiye'nin karşıladığını ifade eden etti.

        Yıldız, "Haşhaş kapsülünden üretilen narkotikler ihraç ediliyor, kapsül içindeki tohumlar da ülke ihtiyacı karşılandıktan sonra ihracata yönlendiriliyor. Neredeyse haşhaş kapsülünden elde ettiğimiz ürünlerin ihracından elde ettiğimiz gelir kadar, haşhaş tohumu ihracatından ülkenin bir geliri var. Altıntaş ilçesi olarak bu alanda ülkemize daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz. Daha fazla üretim için verimli arazilerimiz mevcut. 195 ton civarında olan üretim kapasitemiz izin verildiği takdirde 400 ton olabilir. Şuan haşhaş üreticimiz çapalama ve sulama işlemlerini bitirdi. 2 ay içerisinde mahsulü alıp devletimize teslim edecek. Getirisi çiftçilerimiz için oldukça yüksek olan haşhaş üretiminin kotasını bölgemizde arttırmak ana hedefimiz" ifadelerini kullandı.(YD-EFE)

        13.06.2017 13:02:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler