Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tok: "İlkadım'da dev eserler yapılıyor"

        - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok:

        - "Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım"

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Kadıköy Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım. 'Bitiremezler, yapamazlar' dedikleri ne varsa hepsini tek tek yapıyor, söz verdiklerimizi bir-bir hayata geçiriyoruz" dedi.

        İlkadım Belediyesi Ramazan ayının 17'nci gününde Komşu İftarı Kadıköy Mahallesi Pazar Yeri Şehit Berati Sokak'ta kuruldu. Kadıköy ve Anadolu Mahallesi sakinlerinin bir araya geldiği Komşu İftarı'nda 7'den 70'e herkes aynı sofrada buluştu. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının tesis edildiği Komşu İftarı toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor.

        "Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi külliye olacak"

        Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesini inşa ettiklerini anlatan Başkan Tok, "Mimarisi ile Türkiye'ye örnek olan Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi Baruthane Mahallesi Ihlamur Caddesi'nde 6,5 dönüm alan üzerinde ahşap ve kesme taşlar kullanılarak inşa ediyoruz. Doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen cami ve külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak. Mimarisi ile Türkiye'de örnek gösterilecek cami ve külliyede bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Cami ve külliye inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığında İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez olacak. Şehir için önemli bir merkez olacak olan cami ve külliye projesi hem mimarisiyle hem de eğitim, ibadet ve dinlenme ve sosyal mekanları ile dikkat çeken bir yapı olacaktır" diye konuştu.

        Eller dualarla göğe yükseldi

        İlkadım Belediyesinin İlkadımlılara Ramazan ayını dolu dolu yaşatmak için düzenlediği programlardan olan teravih programı için adres Gürbüz Camii oldu. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz'un katıldığı Kur'an-ı Kerim tilavetini İstanbul Yeni Camisi İmam-Hatibi Ferruh Muştuer ve Fatih Camisi Müezzin Kayyımı Recep Yasan gerçekleştirdi. Okunan dualar şehitlerimiz ve dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdurlar için okunurken eller göğe yükseldi. Teravih çıkışı İlkadım Belediyesi tarafından ikram edilen lokmalar ve çaylar ile sohbet edildi. Ardından Başkan Tok'un katılımlarından dolayı cami cemaatine teşekkürü ile program son buldu.

        (SAM-SLH-Y)

        13.06.2017 13:11:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler