Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arnavutköy'de yaz Kur'an kursu eğitim sezonu başladı

        - Başkan Ahmet Haşim Baltacı'dan tekne orucu eleştirilerine yanıt

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Arnavutköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde yaz Kur'an kursu eğitimleri başladı. İlçedeki 7 mahalledeki 7 eğitim merkezinde Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi gören yaklaşık 700 öğrenci, dini eğitimlerin yanısıra sosyal etkinliklerle de verimli bir yaz tatili geçiriyor.

        Eğitim öğretim dönemi içerisinde ilçedeki ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim bilimleri alanında eğitim veren Arnavutköy Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (ARGEM), yaz döneminde de ilçedeki çocuklara Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi veriyor. Yaklaşık 700 öğrenci, ilçede bulunan 7 mahalledeki 7 eğitim merkezinde öğrenim görerek, yaz tatillerini Kuran-ı Kerim öğrenerek geçiriyor. Aynı zamanda Satranç, golf gibi sosyal etkinliklerinde yapıldığı kurslarda öğrenciler verimli bir yaz tatili geçiriyor.

        Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da Kur'an kursu eğitimlerine başlayan öğrencileri ziyaret etti. Çocuklara karne hediyesi olarak eğitim seti veren Başkan Baltacı, Kur'an kursu eğitimlerine katılan öğrencileri de tebrik etti.

        Arnavutköy'de çocukların her alanda eğitim görmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Burada, özellikle yaz spor okullarımızla entegreli olarak çalışan bu etkinliğimiz, Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkezlerimizde devam ediyor. Karnelerini getiren tüm öğrencilerimize, eğitim çalışmalarını destekler nitelikte olan bir eğitim setimiz var, onları takdim ediyoruz. Böylelikle zamanı boş geçirmemeyi ve eğitim çalışmalarını biraz daha hafif şekilde devam ettirmelerini temin ediyoruz. Şuan değerler eğitimi dediğimiz Kur'an-ı Kerim eğitimi, diğer dini derslerle beraber, değerler eğitimini öğrencilerimiz burada yoğun bir şekilde alıyorlar. Hemen bayram sonrasında da yaz spor okullarımızla birlikte ve entegre bir şekilde buradaki eğitim faaliyetlerini eğlenerek, dinlenerek öğrenmeye devam edecekler. Herkesin ilgi alanlarına göre bu eğitim çalışmaları ve spor faaliyetleri devam edecek" diye konuştu.

        "Bizler de tekne orucu tuttuk ama hiçbirimizin psikolojisi bozulmadı"

        Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın tekne orucu eleştirilerine de cevap veren Başkan Baltacı, "Müslüman Türk toplumunda yaşıyoruz. Sadece dini konularla değil; milli, örf, anane, geleneklerimizle çocuklarımızı yetiştirmek, bu toplumun geçmişten geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınmasını temin ediyor. Tekne orucu dediğimiz, yıllardır kendi çocukluğumuzda da büyüklerimizin, yaşımız el vermediği dönemlerde bizi oruca alıştıran, ramazan ruhunu çocukların üzerinde oluşmasını temin eden eğlenceli bir şey. Bugün oruç tutan birçok kardeşimiz, bizler de dahil olmak üzere bu şekilde tekne oruçları tuttuk. Yarım gün, bir saat, iki saat. Ama hiçbirimizin psikolojisi bozulmadı, gayet sağlıklıyız. Kendi neslimize de değerlerimizi bu anlamda eğlenceli bir şekilde taşımanın gayreti içerisindeyiz. Tam tersine çocuklarımızı daha sağlıklı yetiştirmenin amacını güdüyoruz" dedi.

        (EK-HB-ÖZ-Y)

        13.06.2017 15:14:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler