Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Gençer Anıtkabir'i ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer; beraberinde CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker veCHP İlçe yönetimi ile birlikte Ankara'ya gitti. Başkentte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere TBMM'de bir dizi temaslarda bulunmayı amaçlayan Başkan Gençer ve beraberindekiler, başkentteki programları öncesinde Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de ziyaret etti.

        Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer; Cumhuriyet Halk Partisi Ayvalık İlçe Yönetimi ile birlikte Anıttepe'de; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret eden Ayvalıklı grup, ilçe halkı adına da 'Ayvalık' çelengini mozoleye sundu.

        Anıtkabir'in etkileyici ambiyansında özgürlüğün ve bağımsızlığın vazgeçilmezliğine olan sonsuz inançlarını paylaşan Başkan Gençer'in öncülüğündeki Ayvalıklı grup, yüce önder Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulundu.

        Anıtkabir'de mozoleye Ayvalıklılar adına çelengi sunan Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve beraberindekiler daha sonra Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

        Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer özel deftere; "Aziz Atatürk, ebedi istirahgâhınızda bulunmanın huzurunu yüreğimizin derinliklerinde yana n bir alev gibi hissediyoruz. 83 yıl önce bir 13 Nisan günü Ayvalık'ımızı şereflendirmenizin anılarıyla yaşayan bireylerin evlatları, torunları olarak bizler, bastığınız Ayvalık topraklarına hizmet etmenin onuruyla buradayız. Fikirlerinizi idrak edip, yaşamın her alanında o bilinçle çalışan bir şehrin temsilcileri olarak burada bulunuyoruz. Açtığınız yoldan adımlarımız hiç sapmadı. Gösterdiğiniz hedeften gözlerimiz hiç şaşmadı. Ödev bildiğimiz ilkeleriniz aklımızın ve ruhumuzun sınırlarından hiç çıkmadı. Biz sizin askeriniz, evladınız ve en önemlisi de öğrenciniz. Ayvalık halkının yurdumuzun aydınlanma devrimi sırasında talimatınızla kurulan matbaanın sınırlarımıza yaydığı manevi ışığı hiç söndürmemesi bizim en büyük karnemizdir. Bu karneyi bir kıvanç madalyası olarak göğsümüzde taşıyarak gelecek kuşaklara aktaracağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamasını isteriz. Yarınlarımızın ışımasının yegâne yolu olan fikri şahsiyetiniz önünde, bağımlılığımızın olanca ateşiyle eğiliyoruz." notunu yazdı.

        Başkan Gençer ve beraberindekiler Atatürk'ün manevi huzurunda yaptıkları ziyaretin ardından, 'Zeytinime dokunma' sloganıyla yurt genelinde başlatılan kampanyaya destek vermek ve ülke genelinde ekmeğini zeytinden elde eden milyonlarca vatandaşın yanında olmak adına CHP Genel Merkezi ve TBMM'de çalışmalar yapmak üzere Anıtkabir'den ayrıldı.

        (SS)

        13.06.2017 15:14:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler