Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kemalpaşalı çocuklar yüzme öğreniyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Kemalpaşa Belediyesi okulların tatil olması ile birlikte çocukları sportif faaliyetlerle buluşturmak adına yüzme kursu açtı.

        Kemalpaşa Belediyesi, sosyal ve sportif faaliyetler kapsamında çocuklara yüzme kursu eğitimi vermeye başladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yaz dönemi için açılması planlanan kurslardan biri olan yüzme kursu başladı. Belediyeye ait yüzme havuzunda başlayan kursa 250 çocuk katılıyor. yaşları 5 ile 14 arasında değişen çocuklara 10 yüzme hocası ile 4 can kurtaran görevlisi hizmet veriyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçedeki çocukların sportif etkinliklerini arttırmak, aynı zamanda yüzme konusunda can güvenliklerini sağlamaları yönünde bu kursları düzenlediklerini söyledi.

        Uğurlu, "Kursa katılan öğrencilerin yaşları 5-14 yaş arasında olup yaşlarına göre öğrenciler, gruplar halinde eğitime tabi tutuluyorlar. Çeşitli saatlerde ders alan öğrencilerimiz için havuz içerisinde tüm hijyen kurallarına uyulmakta, 10 eğitmen ve eşliğinde eğitim verilmektedir. Havuz içerisinde aynı zamanda cankurtaran bulunmaktadır" dedi.

        Başkan Uğurlu, ilçede birçok alanda yatırım yaparken, sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem verip vatandaşların beklentilerine karşılık verdiklerini sözlerine ekledi.

        (MY)

        13.06.2017 15:30:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler