Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP İl Başkanı Alban; Muğla TOKİ ile Cezalandırılıyor

        - CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban açıklanan yüksek TOKİ ev fiyatları ve Türkiye'nin tek paralı tüneli olan Göcek Tüneli ile Muğla'yı hükümetin hizmetleri ile cezalandırdığını söyledi.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin Muğla'nın Menteşe ilçesindeki 2. Etap konutlarının fiyatlarının yüksekliğini dikkat çeken CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Muğlalıların hükümet tarafından cezalandırıldığı ileri sürdü.

        CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; "Muğla ülke ekonomisine turizm, tarım, madencilik gibi farklı sektörlerle yüksek vergiler ödeyen 2014 yılında 2 Milyar 170 milyon 321 TL vergi ödedi. Muğla'ya 2014'de yapılan yatırım ise 268 milyon TL, yani Muğla ödediği verginin 10'da birini ancak yatırım olarak alabiliyor. Hükümet yaptığı hizmetlerin de ekstrasını çıkararak Türkiye'nin tek paralı tünelini Muğla'ya yapıyor. Şimdi de TOKİ konutlarıyla vatandaşlarımızla deyim yerindeyse tok satıcıyı oynayan TOKİ aylık ödemesi en düşük 1.600 TL, en yüksek 2 bin 676 TL olan rakamlarla Muğla'da yaşayan ev sahibi olmayı bekleyen vatandaşlarımızla alay ediyorlar. TOKİ'nin görevi lüks konut üretmek, müteahhitlik yapmak değil, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Asgari ücretin 1.400 lira olduğu günümüzde TOKİ bu evleri kimlere satacak ya da şimdiden sahipleri belli olduğu için mi bilinmez ama Muğla'da yaşayan vatandaşların hakkı olan hizmeti vatandaşlara vermelidirler. Göcek tüneli, devletin yaptığı 2 tünel neden hala açılmıyor? Vatandaşın vergisi ile yapılan tünel de bir an önce faaliyete geçirilmelidir. Yatırımlarda ve hizmetlerde yandaş şehirler, belediyeler ve ilçeler yaratan, Muğla'da demokratik seçim ve yöntemlerle kazanamayacağını bilen hükümet bu tür ayak oyunları ile vatandaşlarımızı kendilerince cezalandırmaktadır. Kimse Muğla'yı başka şehirlerle kıyaslamasın, duruşu yüzünden cezalandırmaya kalkmasın yoksa ilk sandıkta demokratik yollarla Muğlalı gerekeni sandıkta söyler" dedi.

        (BT)

        13.06.2017 16:09:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler