Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da binlerce kişi kardeşlik sofrasında buluştu

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Ejder Ediz Işık

        DİYARBAKIR (İHA) - AK Parti İstanbul ve Diyarbakır İl Başkanlıklarının "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında binlerce kişi Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda kurulan iftar sofrasında buluştu.

        AK Parti Diyarbakır ve İstanbul İl Başkanlıklarının "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Diyarbakır'da 5 bin kişiye iftar yemeği verildi. Dağkapı Meydanı'nda yapılan iftar etkinliğine AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır ve İstanbul il ve ilçe teşkilatları yöneticileri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik kapsamında alınan güvenlik tedbirleri çerçevesinde alana giren herkes üst aramasında geçirildi.

        "Diyarbakır tarihi bir gün yaşıyor"

        Program öncesi konuşan Ak Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Diyarbakır'ın tarihi günlerinden birini yaşadığına dikkat çekti. Akar, "Tarihi günlerinden birini yaşıyor bugün. Çünkü binlerce Diyarbakırlı bugün burada İstanbul teşkilatı ile İstanbul'dan gelen misafirlerle bir araya geldiler. Geçen senede yaptık ama bu sene onun üç misli beş misli kalabalıkla burada beraberiz. Amacımız Diyarbekir ile İstanbul arasındaki gönül köprülerini daha güçlü hale getirmek. İnşallah Rabbimiz bu güzel günlerin, bu mübarek günlerin hürmetine tüm alemi İslam'a da huzur ve selamet nasip eder. İstanbul teşkilatı birçok defadır geliyor. Sur'da çukur, hendek terörü varken de koşup yanımıza, yardımımıza geldiler, yardımcı oldular. Bugün işte Diyarbakır aramızda, Diyarbekir burada, ilçelerden insanlar burada, kardeşlik burada, dostluk burada, iman burada, dua burada. Diyarbakır'dan, nebiler şehrinden, sahabeler şehrinden herkese ben selam diyorum" dedi.

        Barış ve kardeşlik mesajları verildi

        Barış, kardeşlik ve dostluk mesajları veren AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, Türk ve Kürtlerin kardeş olduğunu belirterek, iftar sofrasının bunun en büyük kanıtı olduğu söyledi. İftar sofrasına gelmeden önce şehit ailelerini ziyaret ettiklerini kaydeden Temurci, "Bugün onur konuklarımız olarak onlar aramızda. Şehir ailelerimiz, gazi ailelerimizle birlikteyiz. Ben bu güzel iftar sofrasında bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anmak istiyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin" diye konuştu.

        Ezan sesinin duyulmasıyla binlerce kişi iftarını açtı.

        (EEI-MP-Y)

        13.06.2017 21:25:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler