Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da ilekleme ve file torba eğitimi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - Aydın'da incirde ileklemenin önemi ve ileklemede file torba kullanımı hakkında üreticilere eğitim verilirken, 15 bin adet file torba üreticilere dağıtıldı.

        Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından pilot mahalle olarak seçilen Efeler ilçesi Eğrikavak Mahallesinde incirde ileklemenin önemi ve ilekleme de file torba kullanımı konularında eğitim yapıldı.

        İncir verimi ve kalitesinin arttırılmasında ileklemenin ve sağlıklı ilek kullanımının önemi, ilekleme zamanı ve şekli anlatıldıktan sonra uygulamalı olarak ilek kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

        Eğitimden sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından temin edilen ve ilekleme de kullanılan 15.000 adet file torbaların üreticilere dağıtımı gerçekleştirildi. İlekleme ve diğer konular da yöneltilen soruların cevaplandırılması ile eğitim sonlandırıldı.

        Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, "İncirde meyve tutumu ve gelişimi için, tozlaşmanın sağlanabilmesi amacı ile erkek ağaçlardaki ilek meyvelerinin dişi ağaçlara asılması işlemine ilekleme denir. Kaliteli ve sağlıklı ürün elde edebilmek, incirde özellikle ihracatta önemli bir sorun olan aflatoksini önlemek için kullanacağımız ileklerin yeteri kadar çiçek tozu (polen) ve arıcık bulundurması ve hastalıklardan ari olması gerekmektedir. Bu yüzden ilekleme plastik file torbalar kullanılarak yapılmalıdır. İncirde aflatoksini önlemek ve kaliteli ürün elde etmek amacı ile İl Müdürlüğümüzce alınan 200.000 adet plastik file torba incir üreticilerimize ulaştırılmak üzere İlçe Müdürlüklerimize teslim edilerek file torbaların incirde ilekleme dönemi öncesinde, sezonunda kullanılabilmesi sağlanmıştır" dedi

        Yapılan Etkinliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, şube ve ilçe müdürleri teknik personel ve incir üreticileri katıldı.

        (OD-MB-Y)

        14.06.2017 09:33:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler