Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahlat'ta "beyaz bayrak ve beslenme dostu" başarısı

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde 5 okul beyaz bayrak alırken, Ergezen İlkokulu ise Bitlis'te "Beslenme Dostu Okul" sertifikası alan tek okul oldu.

        Ahlat'ta eğitim öğretim gösteren Ergezen Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Summani Görgen YBO, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ahlat Erkek İmam Hatip Anadolu Lisesi "Beyaz bayrak", Ergezen İlkokulu ise Bitlis bölgesinde ilk olarak "Beslenme Dostu Okul" sertifikası aldı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca Ergezen Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Summani Görgen YBO, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ahlat Erkek İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde yapılan denetim sonucunda, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan beş okul "Beyaz bayrak" almaya hak kazandı. Ayrıca Ergezen İlkokulu ise Bitlis bölgesinde ilk olarak "Beslenme Dostu Okul" sertifikası aldı.

        Beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası alan okulların müdür ve idarecileri, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ile birlikte Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nu makamında ziyaret ederek, başarılarını paylaştılar.

        Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, sağlık ve sıhhatin her işin başı olduğunu belirterek, "İyi yetişmiş bir nesil, dolayısıyla sağlıklı bir nesil. Sağlığı korumak, nesli korumak, en önemli görevlerimizden. Nesli koruyamazsanız geleceği inşa edemezsiniz. Bu nedenle bu sertifikayı almaya hak kazanan okullarımızı ve yöneticilerini kutluyorum" dedi.

        Kaymakam Tekbıyıkoğlu, başarılarından dolayı Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ile okul müdürleri ve idarecilerini tebrik etti.

        (SAD-MSA-Y)

        14.06.2017 09:38:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler