Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konak'taki tarihi handa tiyatro keyfi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Konak Belediyesinin 2005 yılında hayatını kaybeden Türk Sineması ve Tiyatrosunun unutulmaz ismi Mehmet Ulusoy anısına bu yıl 7'ncisini düzenlediği Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali sürüyor.

        Bu yıl 9-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali ile Alsancak'tan Kemeraltı'na, Hatay'dan Güzelyalı'ya, Kadifekale'den Gültepe'ye Konak'ın farklı noktalarındaki sokaklar tiyatro sahnesine dönüştü. İzmir'in tiyatro keyfini doyasıya yaşadığı adreslerden biri de Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki Abacıoğlu Han oldu. Tiyatro oyuncusu ve hikaye anlatıcısı Ferhat Budak tarihi handa kurulan sahnede büyüklere masal anlattı. 'Masal İle Gerçeğin Yarışı', 'Evin İçine Giren Kedi' ve 'Serçe ile Göçmen Kuşu' adlı masalları dinleyenleri farklı diyarlara götürdü.

        Masal anlatımının ardından bu kez 'Bir Varmış Bir Yokmuş Tiyatro Topluluğu' sahne aldı. Doğaçlama tiyatro oyunu ile izleyenlere keyifli anlar yaşatan topluluk hem eğlendi, hem de eğlendirdi. Konak Belediyesince bu yıl 7'incisini düzenlediği festivalin 16 Haziran Cuma günü sona ereceği ifade edildi. Tiyatro gösterimlerinin yanı sıra atölye çalışmaları, seminerler, konser ve söyleşilerin renk kattığı festival kapsamında 16 Haziran Cuma günü saat 19.00'da tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, Dominik Caddesinde düzenlenecek söyleşide İzmirlilerle buluşacağı da bildirildi. 7 gün süren festivalin kapanışı ünlü müzisyen Timur Selçuk'un konseriyle yapılacağı, Gündoğdu Meydanındaki çim alanda gerçekleştirilecek konserin saat 21.00'de başlayacağı ifade edildi.

        (HG-Y)

        14.06.2017 11:04:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler