Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keçiören'den Astana'ya kültür köprüsü

        (Fotoğraflı)

        Zeynep Babacan

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesi ve Kazakistan Büyükelçiliği iş birliği ile Antares AVM'de düzenlenen 'Astana Günleri'nde keyifli anlar yaşandı. Kazakistan'ın başkenti Astana'nın adını taşıyan programla Kazak kültürünün zenginliği tanıtıldı.

        Kazakistan'dan gelen sanatçı ve folklor ekipleri renkli görüntülere imza atarken, izleyenler de cep telefonlarıyla bu anları ölümsüzleştirdiler. Özellikle renkli ve ilginç geleneksel kostümleriyle Hazine Müzik Dans Topluluğu'nun Özbek, Türk, Kazak dansı performansları büyük beğeni topladı.

        Arslanbek Sultanbekov'un Dombra adlı eserini seslendiren Orazali Janabayev ise müzik ziyafetiyle adeta kulakların pasını sildi. Kazakistanlı sanatçıların koro ve solo olarak sahne aldığı konserde Tumar Kazak Folklor Müzik Topluluğu da zaman zaman onlara eşlik etti. Türkçe seslendirilen "Ölürüm Türkiye'm ve "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkılarında ise izleyiciler alkışlarıyla tempo tuttular.

        Astana Günleri vesilesiyle Kazakistan'ın kültür ve sanatından izleri görme imkanı yakalayan izleyiciler de unutamayacakları bir gün geçirdiler.

        (ZEY-BT-Y)

        14.06.2017 11:27:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler