Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir Gölü'nde av yasağı sona eriyor

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü'nde üç ay boyunca devam eden su ürünleri av yasağı sona eriyor.

        Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan balık av yasağı 15 Haziran'da son buluyor. Yasağın sona ermesi ile birlikte balıkçılar göl sularına açılacak ve ağlarını yeniden sermeye başlayarak yeni sezona 'merhaba' diyecek.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, av sezonunun son bulmasıyla birlikte yeniden avlanma faaliyetlerine başlayacak olan balıkçılara yeni sezonun hayırlı olması, bereketli ve bol kazançlar getirmesi dileğinde bulundu. Balık neslinin korunabilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl aynı dönemde uygulanan su ürünleri av yasağının aynı zamanda sürdürülebilir bir balıkçılık ve gelecek kuşaklara da bu mesleği bırakabilmek için de büyük önemi olduğunu kaydeden Başkan Özaltun, belirtilen dönemde yasaklara uyan tüm balıkçılara teşekkür etti.

        (BG-AH-Y)

        14.06.2017 12:32:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler