Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meram Belediyesi yatırımlarını sürdürüyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ilçede yaşam standartlarını yükseltmek ve Meram'ı tek bir merkezden çıkarıp birçok yerde merkezler oluşturmaya yönelik yatırım hamlesini sürdürüyor.

        6360 sayılı yasa ile belediyeye bağlanan 22 köy ve 6 belde ile hizmet ve sorumluluk sahası 3 kat büyüyen Meram'da yatırımların hız kesmediğini aksine artarak devam ettiğini kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "2017 yılında ilk açılışımızı Alavardı Mahallesi Fatih Caddesi üzerindeki Altuncan Hatun Aile ve Yaşam Merkezini hizmete açarak gerçekleştirdik. Kadınlarımızın yararlanacağı spor salonu, kabul salonu, kafeterya ve çocuklara yönelik oyun salonu yer aldığı merkezimizde Meram Nüfus Müdürlüğümüz de hizmet vermeye başladı. Kadın ve Aile Müdürlüğümüz, Meram Nüfus Müdürlüğümüz, hemen yan tarafta Uluslararası Gençlik Akademisi ve Akademi içerisinde geçici olarak hizmet veren Meram Evlendirme Memurluğumuz ile birlikte entegre olarak hizmet vermek üzere burada yapılanmış oldu" dedi.

        Çomaklı ve Loras'a Sosyal Tesis

        Yine bu yıl içerisinde Çomaklı ve Loras sosyal tesislerini hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Toru, "Nişan, düğün ve benzeri çok amaçlı toplantılar bu tesislerimizde yapılabiliyor. Ayrıca kadınlarımızın birlikte oturabilecekleri, eğitim alabilecekleri salonları; yine emeklilerimiz ve beylerimiz için ayrı birer salonu ve muhtar ofislerimizle birlikte bu tesislerimiz inşallah bu mahallelerimize uzunca yıllar hizmet edecek" ifadelerini kullandı.

        Nisan ayı içerisinde hizmete açtıkları Rabia Spor Merkezinin bölgede önemli bir eksikliği giderdiğini belirten Başkan Toru, "Bodrum, zemin + 3 kattan oluşan spor merkezinde 6 adet bağımsız bölüm bulunuyor. 2 adet dükkan, 1 adet yüzme havuzu, saunası, buhar odası, bay - bayan fitness alanları ve kafeteryasıyla birlikte merkezimiz yoğun ilgi görmektedir" şeklinde konuştu.

        Vizyon Proje

        Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mayıs ayı içerisinde hizmete açtıkları Şehrin Tasarım Atölyesi hakkında, "Şehrin geleceğine dair pek çok fikir ve projenin üretileceği Şehrin Tasarım Atölyesi'ni eski Augustus Otel'de hizmete açtık. Gayenin gelecek tasavvuru, sanatın estetiği ve bilimin disiplini ile geleceğin tasarlanacağı atölyede zıtlığın ve iki uç olarak tanımlanan renklerin birlikteliğiyle başlayan çalışmalarımızda renk kartelasını halkımızla oluşturacağız. Çeşitliliğimiz ve farklılıklarımız zenginliğimizdir, bu düsturla şehre ve insana dair fikri, düşüncesi, projesi olan tüm hemşehrilerimizi burada çalışmaya ve üretmeye, şehrin geleneğinden aldığımız miras ile geleceği tasarlamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        4 ayrı temel atma programı

        Meram'a değer katan yatırımları hizmete açarken bir yandan da yeni yatırımların temelini attıklarını kaydeden Başkan Toru, "2017 yılı içerisinde Dutlu Koruluğu, gölet ve Osmanlı Kafesi, Fahrunnisa Aile Yaşam Merkezi, Yenice Gençlik Merkezi ve Havzan Sosyal Tesisimizin temelini attık. Projelerini hazırladığımız ve ihale süreçleri devam eden farklı mahallelerimizde tesislerin temel atma programlarını ise ramazan ayından sonra gerçekleştireceğiz. Yine yapımı tamamlanan tesislerimizin açılışını da yine bu yıl içinde yapacağız. Tüm bu yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        (İB-AH-Y)

        14.06.2017 12:45:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler