Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakam Yüksel Kara: İlk emri 'oku' olan bir dinin temsilcileriyiz

        (Fotoğraflı)

        Tuna İşleyen

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay, ilçe müftüsü Hüseyin Aksoy, öğrenciler, veliler ve eğitmenlerin katıldığı tören Yaz Kur'an Kursu törenle başladı.

        Yaz Kur'an Kursları hakkında gerçekleştirilen törende, Kavaklı Kız Kuran Kursu öğrencilerinin şiirleri ve ilahi konserleri ilgi ile izlendi.

        Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, dinimizde 'oku' ilk emrini hatırlatarak başladığı konuşmasında müftülük dışında açılan kurslarda yetiştirenlerin 15 Temmuz darbe girişiminde yaşattıkları tahribattan söz etti.

        Kaymakam Kara, "İlk emri 'oku' olan bir dinin temsilcileriyiz. Fakat bugüne kadar başımızı her ne gelmişse Kur'an-ı Kerim'i tam bilmemekten anlayamamaktan gelmiştir. Müftülük bünyesinde açılan Kur'an kurslarını ben çok önemsiyorum. Çünkü müftülük dışında verilen Kur'an Kursu ve dini eğitimlerin ülkemizde 15 Temmuz sürecinde nasıl tahribatlar yarattığını gördük. Bu manada çocuklarımızın kendisi ve topluma barışık olarak yetişmeleri Din konusunda sağlıklı ve doğru bilgiler edinmelerini toplumsal bütünlüğümüz çocuklarımızın ileride yanlış telkinlere düşmemeleri ve manevi boşluğa düşmemeleri son derece önemli bir faaliyet olarak değerlendiriyorum" dedi.

        Yaz Kur'an kurslarına da değinen İlçe Müftüsü Aksoy, "Yaz Kur'an kurslarında ayarladığımız saat dilimimiz saat 10.00'da başlayan kurslarımız saat 13 00 da bitiyor. Öğleden saat 14.00'da başlayan kursumuz ise saat 17.00'da bitiyor. Bu yıl yaz kursları Kur'an ayı olan Ramazanda başlaması nedeniyle sloganımız, "Kur'an ayında Kur'an ile başlayalım ve yavrularımızı gençlerimizi Kur'an ile buluşturalım" oldu" diyerek Kur'an kurslarının önemini ifade etti. (Tİ - EFE)

        14.06.2017 13:03:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler