Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Aydın'dan hasta gence ziyaret

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - İftar programları için Makedonya'da bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp'te misafir ettiği ve tedavisine destek olduğu 14 yaşındaki Lavdrim Esmani'yi evinde ziyaret etti. Ziyaretten oldukça memnun kalan Esmani ailesi Başkan Remzi Aydın'a, çocuklarının tedavisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

        Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Makedonya'da Gostivar ve Kalkandelen şehirlerinde kurulan gönül sofralarında Evlad-ı Fatihan'ı kucakladı. Ramazan'ın bereketiyle dolup taşan iftar sofralarında müslümanlar hep birlikte oruçları açtılar.

        Bu arada Başkan Remzi Aydın, Mekadonya'da bulunduğu süre içerisinde bir dizi ziyaret de gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerden biri de Lavdrim Esmani isimli gencin evine oldu. Başkan Aydın, beyninde rahatsızlığı bulunan Lavdrim Esmani isimli genci, tedavisine destek olmak amacıyla geçtiğimiz aylarda Eyüp'e davet etti, genci ve ailesini 5 hafta boyunca Eyüp Belediyesi Ensar Konağı Sosyal Tesisleri'nde misafir etti. İstanbul'da tedavisi için gerekli çalışmalar tamamlanan Lavdrim Esmani daha sonra memleketine döndü.

        Başkan Aydın'ı evlerine davet ettiler

        Başkan Remzi Aydın'ın Makedonya'ya geldiğini duyan Esmani ailesi, Başkan Aydın'ı evlerinde ağırlamak istedi. Ailenin bu talebini kıramayan Başkan Aydın, 14 yaşındaki Lavdrim'i Kalkandelen'in (Tetova) girişinde bulunan Poroy Köyü'nde ziyaret etti. Esmani ailesi Başkan Aydın'ı karşılarında görünce büyük bir mutluluk yaşadı.

        Ziyaretten büyük mutluluk yaşayan Esmani ailesi, öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Balkanlardaki ve diğer coğrafyalarda yaşayan müslümanlara sahip çıkarak destek olduğu, güç, kuvvet verdiği için, sonrasında da Başkan Aydın'a Evlad-ı Fatihan'ı hiç bir zaman yalnız bırakmayarak her daim yanlarında olduğu için teşekkür ettiler.

        Tedavisi devam ediyor

        Lavdrim'in tedavisinin devam ettiğini anlatan Anne Hamide Esmani, oğlumun beynindeki sorunun düzeltilmesi için İstanbul'da tedaviye başladık. Bu süreçte, Başkan Remzi Aydın gerek tedavi gerekse barınma konusunda çok yardımcı oldu. Şimdi oğlum biraz daha iyi, ancak tedavisi devam edecek. Ben oğlumun iyileştiğini görmek istiyorum. Bu konuda Türkiye'den gördüğüm destek için minnettarım" dedi.

        "Müslümanlar birlik olmalı"

        Lavdrim'in tedavisi için gereken desteği vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Aydın, evde yapılan sohbet sırasında Türkiye'deki son günlerde yaşanan gelişmeleri de anlattı. Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanındaki müslümanlara yardım ettiğini belirterek Makedonya'ya ayrı bir önem verildiğinden bahsetti. "Müslüman kardeşlerimizin tecrübelerini geliştirerek güçlü olmalarını istiyoruz" diyen Başkan Remzi Aydın, "Hepimiz müslümanız. Buradaki kardeşlerimiz ortak bir geçmişe sahip. Birlik olup güç birliği yapmanız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kenetlendik ve kendimize güvendik. Geçmişimizle, geleneklerimizle gurur duyduk. Kendimize olan güvenimiz sayesinde her şeyi yapabileceğimizi biliyoruz" şeklinde konuştu.

        (HB-BA-Y)

        14.06.2017 13:16:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler