Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kumluca'da içme suyu çalışmaları

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Sarıkayalı

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kumluca Belen Mahallesi Karaağaç Su Kaynağı içme suyu ishale hattı çalışması devam ediyor.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından GÜRDO İnşaat Firmasına ihale edilen Kumluca Belen Mahallesi Karaağaç su kaynağından gelecek olan içme suyu ishale hattı çalışması devam ediyor. Çalışmalarda içme suyu ishale hattının ana dağıtım deposunun yapılacağı alanda hafriyat çalışmaları başlatıldı. Ana Dağıtım Deposu yapılacağı alanda başlatılan hafriyat çalışmalarından önce tören düzenlendi. Törene Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, İhaleyi üstlenen firma çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Törende Belen Mahallesi Camii İmam Hatibi Şaban Karatop, Kur'an-ı Kerim ve dua okudu. Ardından çalışmaların hayırlı olması için kurban kesildi. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, "Büyükşehir Belediyemiz Kumluca İlçesine bağlı Erenetpe, İncircik, Güzören, Belen, Yeşilköy, Yazır ve Adrasan Mahallelerinin içme suyu ihtiyacı karşılayacak projenin çalışmalarına Nisan ayı içinde başlamıştı. Bu mahallelerimiz Kumluca İlçe Merkezinden kod olarak yüksek rakıma sahip mahallelerdi. Bu yüzden içme suyu ulaştırmak zor oluyordu. Yaklaşık 92 kilometre uzaklıktaki Karaağaç su kaynağından içme suyu getirmeye karar verildi. Şimdi bu çalışmalar hızla devam ediyor. Bu suyun Kumluca İlçesi Belen Mahallesine ulaştırılması için 112 Kilometre içme suyu borusu döşenecek. Çalışmalar bir yıl içinde tamamlanacak" dedi.

        (RS-SÇ-Y)

        14.06.2017 13:24:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler