Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2016 mali yılı kesin hesap bütçesi oylandı.

        Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2016 mali yılı kesin hesap bütçesi okunarak, oylandı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ziya Elmalı, maddeyle ilgili yaptığı açıklamada, "2016 mali yılı kesin hesapları, Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığınca komisyonumuza verilmiştir. Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılı gider bütçesi 670 milyon TL öngörülmüş, 696 milyon olarak gerçekleştiği ve gerçekleşme oranı yüzde 103 olarak tespit edilmiştir. Gelir bütçesi de yüzde 101,93 oranında gerçekleştiği gözlenmiştir. Diğer detaylar komisyon raporunda sunulmuştur" dedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bütçe gerçekleşmesinde rekorlara alışık olduklarını aktaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, 2015 yılı bütçe gerçekleşmeleriyle 30 büyükşehir belediyesi arasından birinci olduklarını hatırlatarak sözlerine başladı. Başkan Cengiz Ergün, "Manisa Büyükşehir Belediyesi, yıllardan beri bütçede kendini kanıtlamış durumda. 2015 yılı rakamlarımızla da, 30 büyükşehir arasında birincilik alarak kendini ispatladı. Hem gelirde, hem giderde yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşmeyle hedefi tam 12'den vurmuşuz. Yeni bir birincilik bekliyoruz. Emeği geçen herkese tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Meclis toplantısında Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Eski Garajın bulunduğu alana yapılacak olan projenin sadece Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasından ibaret olmadığını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Eski Garaj Yeni Proje adıyla bilinen projemizin 150 bin metrekarelik bir inşaat alanı var. Projemizde yerin altında yaklaşık 2 bin araçlık otopark bulunuyor. Üzerinde bin tezgâhlık pazar yeri ve meydan olacak. Ayrıca kültürel etkinliklerin yapılabileceği salonlar, müze, kütüphane, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı ve kent vitrinin yer aldığı birçok alan bulunuyor" dedi. Mevcut projenin ihalesinin 28 firmanın katılımıyla yapıldığını belirten Başkan Ergün, "411 milyon TL yaklaşık bedel üzerinden bu proje ihaleye çıkarıldı. İhalede sınır değer altında kalan firmalar var. Bu firmaların Kamu İhale Kurumuna yapmış olduğu itirazlar var. Bunlar her ihale de yaşadığımız olaylar. Kamu İhale Kurumu da rekabeti önleyici gördüğü için ihaleyi iptal etti. Bunlar hep yaşadığımız süreçler. Bu işi alacak olan firmada tahmin ediyorum sürecin takipçisi olacaktır. Tabi ki biz tekrar ihaleyi çıkma noktasında olacağız" dedi.

        Manisa Büyükşehir Belediyesinin ilçede yoğun bir şekilde sürdürdüğü Bölgesel Isıtma Sistemleri ile ilgili yeni ihale çalışması da gündeme geldi. Soma Bölgesel Isıtma yatırımlarının 50 milyon lirayı geçtiğini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yeni ihale süreciyle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve ihale tarihi 30 Haziran olarak belirlendi. Soma'mızın hem altını hem üstünü baştan aşağı yeniliyoruz" dedi. Soma'ya doğalgaz getirilmesi ile ilgili bazı konuların gündemde olduğunu ve bununla ilgili bazı duyumlar geldiğini de aktaran Başkan Ergün, "Isıtma sisteminin olduğu, bu kadar yatırımın yapıldığı bir ortamda, doğalgaz için yolların yeniden kazılacak olması, kamu parasını sokağa atmak anlamına gelir. Sonuçta işin biraz siyasi düşünüldüğünü sanıyorum. Yeni yatırımla bu yılın sonunda 15 bin abone hedefliyoruz. Bu kadar yapılmış bir yatırımın ardından bütün sokaklar bir daha mı kazılacak? Bunun siyasi olduğunu düşünüyorum" dedi. Başkan Ergün'ün açıklamalarının ardından söz alan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Sadece ısıtma amaçlı değil, termik santral kazanlarının ilk yakılması için doğalgaz kullanılsın istiyoruz. Soma Termik Santral'de pilot yakıt olarak kullanılmak üzere doğalgaz talebi var. Doğalgazla Bölgesel Isıtmanın birbirine rakip olamayacağını düşünüyorum" dedi. Konuşmaların ardından madde, oybirliğiyle kabul edildi.

        Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi meclis üyelerine Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2015 ve 2016 yıllarında hangi ilçede, hangi bölgede ne kadar asfalt çalışmasının detaylarıyla yer aldığı kitapçıklardan dağıtıldı. Söz konusu kitabın içeriği ve asfalt çalışmalarıyla ilgili siyasi söylemlere açıklık getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından 2015 ve 2016 yılında yapılmış olan asfalt çalışmalarıyla ilgili bir kitapçık hazırladık. Hangi ilçede, hangi yollara ne kadar asfalt yapıldığını detaylı bir şekilde bu kitaptan bulabilirsiniz. Manisa'nın yol ağı 5 bin 700 kilometre. Toplamda 2 bin 607 kilometre asfaltını biz tamamladık. Polemik konusu yapıldığı gibi 260 değil; 2 bin 607 kilometre yapıldığını bildirmek istiyorum. Yani yüzde 45,69 yolun asfaltı tamamlanmış. Tamı tamına 2015 yılında 92 milyon 413 bin, 2016 yılında 83 milyon 280 bin olmak üzere, toplam 175 milyon 734 bin TL iki yılda Manisa Büyükşehir Belediyesinin asfalta harcadığı tutar. Yeni hedefimiz 100 milyon lira daha. İhalesi yapıldı. 20-25 firma asfalt ihalesine girdi. 2017 yılında da 100 milyon TL'ye yakın asfalt çalışması yapılacak. İl Özel İdaresinin yıllık asfalta harcadığı rakam 13 milyon TL idi. Hatırlatmak isterim" diye konuştu.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı'nda, deprem ve sel felaketleri nedeniyle evleri zarar gören ve ihtiyaç sahibi durumunda bulunan vatandaşlara kalıcı yardım yapılması konusu gündeme geldi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Gölmarmara ve Saruhanlı'daki depremzedeleri ziyaretinde gündeme getirdiği konu, mecliste enine boyuna görüşüldü ve kalıcı bir destek sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

        (AY-Y)

        14.06.2017 13:27:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler