Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit ve gazi aileleri iftar sofrasında buluştu

        (Fotoğraflı)

        Adem Şahin

        MANİSA (İHA) - Saruhanlı Kaymakamlığı verdiği iftarda şehit aileleri ile gazi ve ailelerini biraraya getirdi.

        Saruhanlı Kaymakamlığı tarafından verilen iftarda Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, bütün masaları dolaşarak misafirlerle yakından ilgilendi. Gazilerin ve şehit ailelerinin her zaman yanında ve hizmetlerinde olduğunun altını çizen Kaymakam Çorumluoğlu şunları ifade etti: "Sevgili gazilerimiz, şehit ailelerimiz ve değerli misafirlerimiz tüm çalışma arkadaşlarım adına iftar yemeğimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. İftar vesilesiyle şehit ailelerimizle, gazilerimizle bir araya gelmek istedik. Gönlümüzden sizleri sürekli ziyaret edip sorunlarını dinlemek, sorunlarına çözüm bulmak geçiyor ama ne yazık ki iş hayatı içinde biz buna pek fazla fırsat bulamıyoruz. Ama Ramazan hem dinimizce hem de örf ve adetimizce birlik ve berberliği tesis eden günlerdir. Kaymakamlığımızın ve bütün devlet kurumlarının kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Herhangi bir sorununuzda bizleri aramanız yeterli, çünkü biz yardımınıza koşmaya her zaman hazırız. Kalben elimizden geldiği kadar sizlerle beraber olmak istiyoruz."

        "Şehitlerimiz görevi bizlere devretti"

        Ülkenin zor günlerden geçtiğini ve bu zor zamanları ancak birlik beraberliğin kaybedilmeden atlatabileceğimizi söyleyen Çorumluoğlu, "Şu günlerde memleketimizin üzerinde kara bulutlar dolaşmakta. Bir yıl önce bir 15 Temmuz hikayesini beraberce yaşadık. Ama bu 15 Temmuz kalkışmasından sonra biz, gerek çalışma arkadaşlarımız gerekse bu ülkeyi savunan fertler olarak daha güzel şeyler yapmak istediğimizin farkına vardık. Çünkü bizim ülkemizi bölmeye çalışan, parçalamaya çalışan dış mihraklar dün olduğu gibi bugünde hep içimizde. Sizlerin evlatları bu dış mihraklara yol vermemek için canlarını verdiler ve bu mirası bizlere devrettiler. Bize düşende uyanık olmak, memleketimizin bölünüp parçalanmasına engel olmaktır. Bunun içinde kardeşliğimiz şu masalarda nasıl yan yana duruyorsak, ülke olarak, millet olarak, İslam alemi olarak birlik ve beraberlik içerinde olduğumuz sürece hiçbir dış mihrak veya iç mihrak bizi bölmeye muvaffak olamayacaktır. Ramazanınız mübarek olsun. Kısa bir süre sonra erişeceğimiz bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Ayrıca Cuma günü akşamı iftar sofrasında Halitpaşa'da kısa bir süre önce şehit verdiğimiz Nezir kardeşimizin 52'si mevlidi sebebiyle buluşacağız. Hepinizi sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

        İftar yemeğinin ardından misafirlere Osmanlı macunu ikram edilirken, Kaymakam Çorumluğlu iftara katılan çocuklara Osmanlı macununu kendi elleriyle ikram etti.

        Saruhanlı Kaymakamlığı tarafından gazi ve şehit ailelerine verilen iftarda ev sahipliğini Saruhanlı Kaymakam Vekili Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu yaparken, iftara Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Barış Bora Şenyurt, Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Bilgiç, Ak Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar ve çok sayıda şehit ailesi ile gaziler ve aileleri katıldı.

        (AŞ-SC)

        14.06.2017 14:39:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler