Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den Aslım Bölgesi'ne yeni sanayi alanı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Tornacılar, Kaynakçılar ve Oto Tamircileri Esnaf Odası mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, Bakanlar Kurulu kararı sonrası Aslım Bölgesinde yeni sanayiler için gelişim alanı ilan edildiğini ve bu bölgede oluşturulacak yeni sanayinin proje ihalesinin yapıldığını ifade etti.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, esnaflara yönelik düzenlediği iftar programları kapsamında Tornacılar, Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf Odası mensupları ve aileleriyle bir araya geldi.

        Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli'deki şehit cenazesinden geldikleri için üzüntülü olduklarını belirterek, Ereğlili şehide ve vatan için can veren bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

        "Büyük Türkiye yürüyüşünün önünü kesmeye çalışıyorlar"

        Yüzyıllardır Anadolu'nun müdafaasında şehitler verildiğini kaydeden Başkan Akyürek, Anadolu'nun dünyanın en kıymetli bölgelerinden olduğunu, onun için tüm sömürgecilerin, emperyalistlerin ve işgalcilerin her zaman hedefi olduğunu dile getirdi. Günümüzde de aynı oyunların devam ettiğini aktaran Başkan Akyürek, "Bugün Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Ürdün'de, Lübnan'da, Libya'da, Mısır'da oynanan oyunlar bir yönüyle Büyük Türkiye yürüyüşünün önünü kesme mücadelesidir. Çünkü biliyorlar ki Türkiye ecdadına layık olduğu sürece, lider ülke hedefine ne kadar hızlı ulaşırsa o kadar mazlumların yardımına hızlı koşacaktır. O zaman sömürgecilerin oyunu bozulacaktır. Cenab-ı Hak tarihte olduğu gibi günümüzde de sömürgecilerin karşısına dimdik dikilmeyi, mazlum milletlerin hamisi olmayı bizlere yeniden nasip etsin. Bunun için hep birlikte daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli ecdadımıza daha çok layık olmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız" dedi.

        "Aslım Bölgesinde yeni sanayi kuruluyor"

        Konya'nın her alanda olduğu gibi sanayi alanında da büyüyüp geliştiğini ve çok farklı bir konuma geldiğini ifade eden Başkan Akyürek, "Eski Sanayi'de küçük ölçekli sanayi tesislerimiz yeni bir süreç yaşıyor. Sanayideki dönüşümle ilgili derneğimiz kuruldu. Büyükşehir Belediyemiz bu çalışmanın arkasında ve sahibidir. Bakanlar Kurulu kararı alındı. Aslım bölgesinde yeni sanayi bölgeleri için gelişim alanı ilan edildi. Tapular devrolma sürecinde. Aslım bölgesinde oluşturulacak yeni sanayinin proje ihalesi bugün yapıldı. KOBİ statüsünde yeni bir sanayi alanını, küçük ölçekli ticaret erbabına kazandırmak nasip olacak. Cenab-ı Hak inşallah o bölgenin çok daha büyüyerek yeni bir sanayi alanına taşınmayı nasip eder. Hep birlikte bunu başarırız. Böylece üretimimiz daha da artmış olur. Konyamıza katkımız daha da artmış olur" diye konuştu.

        Tornacılar, Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Emin Baranok da, terör saldırısında şehit olan Ereğlili şehide Allah'tan rahmet, ailesinde de başsağlığı diledi. Baranok, düzenlenen program nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e de teşekkür etti.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, buradaki iftarın ardından 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen iftar programına da katıldı.

        (BG-AH-Y)

        14.06.2017 14:41:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler