Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Üzülmez'den Kanalpark'ta İnceleme

        (Fotoğraflı)

        Üzeyir Mete Güneş

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe'ye yeni bir soluk katacak park ve yürüyüş yollarını içeren Kanal Park Projesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

        Modern ve cazibe merkezi bir kent imajına uygun projeleri ile Kartepe'de kent olgusunu kuvvetlendiren Başkan Üzülmez, yapımına devam edilen çalışmaları Ramazan ayında da bizzat sahaya inerek yakından takip ediyor. Kartepe Belediyesi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü, Dumlupınar ve Ertuğrul Gazi Mahallelerini birleştiren, Ertuğrul Gazi Parkı ile bir kompleks olarak düşünülen Kanal Park Projesi ve Kanal Park Yürüyüş Yolu'ndaki çalışmalar hızla ilerlerken Başkan Üzülmez'de alanda bir dizi incelemede bulundu. İnceleme sırasında teknik başkan yardımcıları ve teknik müdürler de Başkan Üzülmez'e eşlik ederek projeyle ilgili rapor verdiler.

        Gelişen dünyada insanları şehrin yorucu ve yıpratıcı yaşamından uzaklaştırmak adına Kartepe Belediyesi yeni oyun ve dinlence alanlarını ilçe halkının hizmetine sunarken, bu kapsamda Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde Dumlupınar ve Ertuğrul Gazi Mahalleleri sınırları içinde yapılan park ve yürüyüş yollarını içeren Kanal Park Projesi'de hızla ilerliyor.

        Kartepe ilçesinde farklı bölgelerde dinlence ve oyun parklarını artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında toplamda 19 bin metrekarelik alanda planlanan Kanal Park Projesinde spor aletleri, futbol sahası, yürüyüş yolları, kamelyaları, çocuk oyun grupları ve kafesi bir bütünlük oluşturacak şekilde dizayn edildi. Ekipler projenin ilk etabında sert zemin yapımlarını tamamladıktan sonra park alanında bitkilendirme, sulama sistemi kurulması, aydınlatma direkleri, kamelya ve fitness aletleri montajlarını tamamladı.

        Kartepe ilçesine renk katacak ve yeni bir soluk getirecek Kanal Park Projesi çerçevesinde etap etap yürütülen çalışmalar hızla ilerliyor. Dumlupınar ve Ertuğrul Gazi Mahalleleri sakinlerine yönelik gerçekleştirilen projede en kısa sürede parkın diğer eksiklikleri de tamamlanarak aktif kullanımına sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda Kanal Park Projesiyle birlikte yapımına hız verilen Kanal Park Yürüyüş Yolu'ndaki çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol açma çalışmalarını gerçekleştiriyor. İnceleme gezi si sonrasında açıklama yapan Başkan Üzülmez, "Çalışmalarımız Ramazan ayında da hız kesmedi. Kartepe'yi İzmit ilçemizle birleştirecek doğaya uygun, yeşili seven bir proje. Kartepemizin güzelliklerine bir yenisi daha eklemiş olacağız. Bulunduğu bölgeye yeni bir soluk, hareketlilik katacak.Çalışmalar hızlı bir tempoda devam ediyor" dedi.

        (MG-RFK-Y)

        14.06.2017 14:54:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler