Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akkaya, Dudu Kadın Çarşısı inşaatında incelemelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe merkezinde yer alan eski hal binasının yerine yapımına başlanılan Dudu Kadın Çarşısı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

        Başkan Akkaya'nın incelemelerine Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük ile Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Tunçez ve Dudu Kadın Çarşısı yapım ihalesini alan firma yetkilileri de eşlik etti. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve bu çarşının bitiminde Akşehir'in yeni bir çehre kazanacağına dikkat çeken Başkan Akkaya, "Dudu Kadın Çarşımızın inşaat çalışmaları sürüyor, Bu çalışmalar kapsamında zemin iyileştirilmesi için fore kazık çalışmaları yapılıyor. 300 adet fore kazık çalışması yapılıyor bunların 250'si yapıldı 50 tanesinin de yapımı devam ediyor. Bu çalışmalarının bitiminin ardından temel çalışmaları başlayacak. Bu çarşımız nasip olursa 2018 yılının sonlarında hizmete girecek. Dudu Kadın Çarşımızın mimari yapısına çok büyük önem ve özen gösterdik. Çünkü hemen yakınında, tarihi önemi büyük olan Batı Cephesi Karargahı Müzemiz ile Tarihi Arasta Çarşımız var. Bu değerlerimizin mimari yapısına uygun, tarihi dokuyu bozmayan bir proje olması için büyük özen gösterdik. Oteli, mağazaları, dükkanları ve altındaki kapalı otoparkıyla şehrimize güzel bir çarşı olarak hizmet vereceğine inanıyoruz. Dudu Kadın Çarşımız Akşehir'imize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

        2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan ve yaklaşık 16 bin 500 metrekare inşaat alanı bulunan 5 bloktan oluşan Dudu Kadın Çarşısında alışveriş merkezi, iş merkezi, kafeterya, butik otel ve kapalı otopark yer alıyor

        (CF-AH-Y)

        14.06.2017 15:13:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler