Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadın Gelişim Akademisi sona erdi

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi sona erdi.

        Eğitimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, Sakaryalıların akademiye gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını söyleyen akademiyi düzenlerken farklı konular tercih etmeye çalıştıklarını, böylece kadınların ilgisini çekecek alanlarda programlar düzenlediklerini ifade etti. Aileyi kapsayan her türlü konuya değinmek için uğraştıklarını söyleyen Kıroğlu, "Yuvayı dişi kuş yapar mantığıyla kadını ilgilendiren konulara olabildiğince yer verdik. Amacımız kadının kendine olan özgüvenini geliştirmek ve farkındalık yaratmaktı. Kendini geliştiren kadın ailesini de geliştirir, topluma faydalı bireyler de kazandırır diyerek programlarımızı bu doğrultuda seçmeye çalıştık" dedi.

        Kadın Gelişim Akademisi'ne erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Kıroğlu, "Akyazı ve Geyve Sosyal Gelişim Merkezlerimizde aile danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Önümüzdeki dönemlerde ilçelerimizde aile eğitimleri, kadın gelişim eğitimleri, sertifikalı çocuk gelişim programlarımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz akademimizin adını kadın gelişim akademisi koyduk fakat erkeklerde oldukça yoğun katılım gösterdi. Gelecekte erkekler için stres eğitimi, kariyer yönetimi gibi ilgi gösterebilecekleri programlar hazırlamayı düşünüyoruz. Bununla ilgili sloganımız bile hazır. Önümüzdeki dönem inşallah hedeflerimizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

        'Cüzdan Dostu Atölye Projesi'ni hayata geçireceklerini söyleyen Kıroğlu, "Kadınlara yönelik olarak önümüzdeki dönemde 'Cüzdan Dostu Atölye Projesi'ni hayata geçireceğiz. Bu projemizle kadınlara ev ekonomisi bilinci aşılamayı, sosyo-ekonomik bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlamayı, uzman kişiler aracılığıyla kadınları ve bu sayede aileleri ekonomik anlamda güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda mutfak yönetimi, para yönetimi, tüketici hakları, konut seçimi ve düzenlenmesi, girişimcilik ve iş kurma gibi konuları işlemeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

        (BCT-RFK-Y)

        14.06.2017 15:51:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler