Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KMÜ'de Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

        (Fotoğraflı)

        KARAMAN (İHA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı.

        11 Haziran 2017 tarihli ve 30093 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan kararda merkezin yönetmeliği, amaçları ve faaliyet alanları ile merkez organları ve görevlerine yer verildi. KMÜ'de kurulacak olan yeni uygulama ve araştırma merkezinde Türk tefekkür, sanat ve medeniyet tarihi ile Türk kültür kaynaklarının tespit edilmesi, genelde Türk halk kültürünün, özelde ise Karaman ve çevresinin mahalli kültürünün incelenip değerlendirilmesi amaçlanıyor. Merkez, Türk halk kültürünün çeşitli yönlerini, ilmi görüş ve düşünceler doğrultusunda tetkik ve tespit etmenin yanı sıra Türk halk kültürü alanında araştırma yapacaklara yardımcı olma konusunda faaliyet gösterecek. Karaman ve çevresi başta olmak üzere diyalektoloji çalışmalarını planlamak ve yürütmekle görevli olan Merkez bünyesinde ayrıca faaliyet alanıyla ilgili sempozyumlar, paneller, kongreler, konferanslar ve sergiler düzenlenerek yapılan araştırmaların tanıtılması amacıyla dergi ve kitaplar yayımlanacak.

        (MD-AH-Y)

        14.06.2017 16:40:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler