Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İhtiyaç sahiplerine 'Elden Ele' yardım

        - Sultangazi'de bayram alışverişi başladı

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Sultangazi Belediyesi, 'Elden Ele Yardım Merkezi'nde ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Merkeze gelen vatandaşlar ise bayram alışverişine başladı.

        Sultangazi Belediyesi, 'Elden Ele Yardım Merkezi'nde ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte merkez, ihtiyaç sahibi vatandaşların akınına uğruyor. Giyim malzemelerinden gıdaya, temizlikten ev eşyalarına kadar birçok ürünün yer aldığı merkezde ihtiyaç sahipleri, kendilerine verilen kredi yüklü kartlar aracılığı ile alışveriş yapabiliyor. Her ürünün fiyat yerine kredisinin bulunduğu merkeze gelen yardımlar ise hayırseverler tarafından yapılıyor.

        İhtiyaç sahiplerine baştan aşağı giyinme imkanı

        Merkezdeki ürünlerin hayırseverler tarafından sağlandığına dikkat çeken Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzü Dülger, "Elden Ele Yardım Merkezi, isminden de anlaşılacağı üzere hayırsever vatandaşlarımızdan alınan yardımlara aracı oluyoruz biz. Mağaza şeklinde düzenlediğimiz bu merkezde ürünleri raflara diziyoruz, ihtiyaç sahiplerimize de bir kart verip durumlarına göre kartlarına krediler yüklüyoruz. Aylık, 6 aylık ve yıllık olarak yükleniyor bu krediler kartlara. Vatandaşımızda ne ihtiyacı varsa buraya gelip dilediği şekilde alabiliyor. Giyimden temizlik malzemelerine, gıdadan ayakkabıya kadar her türlü ürün bulunuyor. Hatta çekyat kanepe, battaniyelerimiz de zaman zaman bulunuyor merkezimizde. Onlara hem bayramda iftariyelikler ve kahvaltılıklar verdiğimiz gibi giyim için de kartlar vererek baştan aşağı giyinme imkanı veriyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Çocuklarımıza bayramlık elbiseler aldık"

        Çocukları ile birlikte alışveriş için gelen Şaide Biçer, "Çocuklarımıza elbise bakmaya geldik. Belediyemiz yardımcı oluyor, biz de yeterince alabiliyoruz. Yeni geldik, şu anda çocuklarımıza bayramlık elbiseler aldık. Çok güzel bir uygulama, bize büyük bir katkısı var" dedi.

        (HB-HB-BA-Y)

        14.06.2017 17:11:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler