Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        7 Tepe 7 Sanat Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan

        İSTANBUL (İHA) - Üsküdar Belediyesi ile Klasik Türk Sanatları Vakfı tarafından düzenlenen 7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Türk Sanatları Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

        Üsküdar Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen 7 Tepe 7 Sanat Uluslararası İstanbul Klasik Sanatlar Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Klasik Türk Sanatları Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Demirkıran ile yarışmaya başvuranlar katıldı. Tekzip, minyatür, hat cini başta olmak üzere 7 sanat dalında katılımların olduğu yarışmaya 500 eser başvurdu. Yapılan titiz değerlendirme sonunda 47 eser ödüle layık görüldü.

        Tören Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in konuşmasıyla başladı. Üsküdar'ın ruhunda sanat olduğunu kaydeden Başkan Türkmen, "Üsküdar'ın ruhunda tarihinde sanat var. Üsküdar'ın hamurunda sanat var. İstanbul'un kültür yakası güzel şehrimiz Üsküdar. Adına yakışır bir sanat etkinliğinde adı tabi ki yarışma ama yarışmadan öte bir anlamlı bir program. Tarihin hiçbir çağı yoktur ki Üsküdar içinde olmasın. Kültür ve sanatın başkenti olan Üsküdar'ımızda bugün yarışmamızın ikincisini düzenliyoruz. 500'e yakın başvurunun olduğu 50'ye yakın ödülün verileceği bir program. Sadece Üsküdar, İstanbul adına değil sanat tarihimiz adına önemli bir yarışma" dedi.

        Yapılan konuşmaların ardından Başkan Türkmen ve programa katılanlar yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Ödül töreni sonrasında ise Başkan Türkmen, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesinde yarışmaya başvuranlarla birlikte iftar yaptı.

        (MB-YM-DK-Y)

        14.06.2017 21:53:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler