Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Jandarma-Zeybek ortaklığı

        - Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü, Muğla'da İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programında Muğla İl Jandarma Komutanlığında görevli rütbeli askerler ile Köyceğiz Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu 'Jandarma Zeybeği' oynadı.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıldönümü Muğla'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen değişik etkinliklerle kutlandı. Kutlama törenine Vali Amir Çiçek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiş, Büyükşehir Belediye başkan Yardımcısı Cumhur Çoban ve diğer protokol üyeleri katıldı.

        Tören Muğla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenirken, törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, "Kurulduğu tarihten bu yana devletimizin temel yapı taşlarından birisi olan jandarma teşkilatı, asayiş ve güvenliği özgürlüklerin teminatı olarak gören bir anlayışla üstlendiği görevlerini artan bir liyakat ve fedakarlıkla yerine getirmişti. Teşkilatımız kurulduğu günden bugüne milletin güvenine mazhar olmayı başarmış, günlük yaşamın her anında, ülkenin her noktasında, gece-gündüz, soğuk-sıcak, yağmur-çamur demeden halkın hizmetinde olmuştur. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmaya devam edecektir" dedi.

        Vali Amir Çiçek, Jandarmanın Muğla'nın 12 bin 890 kilometre alanının yüzde 60 oranında nüfusuna hitap ettiğini belirterek, "Sağladığınız güven duygusuyla ve iç güvenlik hizmetlerindeki başarınızla bu memlekette en güzel huzur, asayiş olacağına inanıyorum. Jandarma artık vatandaşın kalbinde vatandaşın sevgisini alan vatandaşın artık korkan değil gördüğü yerde kucağını açan bir jandarmayla baş başa olduğumuzu dile getirmek istiyorum" dedi.

        Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Çiçek ve İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan tarafından verilirken, Zıpkınlar Komando Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç kendi yazdığı "Jandarma" şiirini okudu.

        Muğla İl Jandarma Komutanlığı personeli ile Köyceğiz Halk oyunları Topluluğu 'Jandarma Zeybeği' oynadı. Törende, İl Jandarma Komutanlığının, "Cevher", ve "Alçı" isimli dedektör köpekler gösteri yaptı. 2012-2015 yıllarında Diyarbakır'da terör örgütünün önemli finansal kaynağı olan 50 ton esrarın yakalanmasında görev yapan 'Alçı' isimli narkotik köpek Muğla'da bir çok operasyona katıldığı öğrenildi. Programda Muğla'nın turizm merkezlerinde görev yapan ve ileri sürüş eğitimi alan 25 kişilik jandarma asayiş timi, aldıkları gösteri sundu.

        Törenin sonunda Zıpkınlar Komando Taburu tarafından hazırlanan yakın dövüş ve güç gösterisinin ardından Komando Andı okundu. Jandarma Teşkilatının asayiş ve güvenlik olaylarında kullandıkları teçhizatların sergisinin gezilmesinin ardından Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şehit yakınları, gaziler, protokol üyeleri ve Hakkari'den gelen öğrencilere iftar yemeği verildi.

        (BT)

        14.06.2017 23:02:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler