Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelliler Altıeylül iftarında bir araya geldi

        - Başkan Kafaoğlu'dan engellilere iftar yemeği

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar ve aileleri için verilen iftar yemeği geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

        Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Başkan Zekai Kafaoğlu engelli vatandaşlarını ve ailelerini konuk etti. İftar etkinliği engelliler korosu tarafından okunan ilahilerle başladı. Başkan Kafaoğlu koro üyelerine hediyeler verdi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti sonrası hep birlikte iftar yemeği yendi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmadı "Hepinizi muhabbetle selamlıyorum, Cenabı Allah tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin, sağlık sıhhat afiyet içerisinde Kadir gecesine ve bayramına da kavuşturmayı kabul etsin. Bugün engelli kardeşlerimizle bir aradayız her sağlıklı birey engelli olmaya adaydır. Onun için engelli kardeşlerimizin mutlaka hayatını kolaylaştırmalıyız. Onlara bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Hakikaten engelli kardeşlerimizin daha önceden hayatları çok zordu, engellilerle ilgili bir sürü engeller vardı. Hamdolsun son 14 yıldır çıkartılan yasa ve yönetmeliklerle, anayasada yapılan değişikliklerle pozitif ayrımcılık yapılarak engelli kardeşlerimizin önündeki engeller bir bir kaldırılmaya başlandı. Bu gün gelinen noktada çok ciddi mesafeler alındı. İçin hiçbir zaman için bunu yeterli görmemek lazım. Hep bunun üzerine bir şeyler koyabilmenin gayreti içinde olmak lazım. Özellikle yerel yönetimlerin bu engelli kardeşlerimizin de hayatını kolaylaştırmak açısından onlarında mutlu bir şekilde her şeyden istifade edebilmelerini sağlamak için çok özel gayretler göstermeleri lazım. Özel projeler yaparak bu kardeşlerimizin de bizlerle beraber her şeye ulaşma hakkı her türlü hizmete kavuşma hakkının olduğunu bilmemiz lazım" dedi.

        Barış ve sevgi iklimi oluşturulması lazım

        Ast olanın yollardaki engelleri kaldırmak olmadığını belirten Başkan Kafaoğlu "Ast olan beyinlerde, gönüllerde engeller varsa kaldırıp insan olduğumuzun farkına varmamız lazım. Hiç birimizin birimizden üstünlüğü yoktur. Hepimiz Cenabı Allah'ın yarattığı eşrefi mahlukatız. İnsan olduğu için herkese hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Hiç kimseyi ayrıştırıp ötekileştirmeden herkesin gönlünü kazanmamız lazım. Ramazanı Şerif ayı içindeyiz, kalplerin yumuşadığı bir aydayız. Hepimizin bir barış, sevgi iklimi oluşturması lazım. Bir birimizi bağrımıza basmamız lazım. Ben iftarımıza katılan başta dernek başkanlarımızı ve herkesi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Başta kaymakamımız olmak üzere ilçe müdürlerimiz burada teşkilat mensuplarımız burada Burhaniye'den kalkıp gelen ilçe başkanımız ve yönetim kurulu burada hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Ramazanın doğasında paylaşmak var

        Altıeylül Kaymakamı Dr.Oktay Kaan ise "Ramazan ayı her şeyden önce paylaşma ayı bu ay içinde hepimiz elimizden geldiğince soframızı ve aşımızı ihtiyaç sahipleriyle engelli kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Ramazanın doğasında bu paylaşmak rahmetinden feyzinden bereketinden istifade etmek var. Allah hepimize bunu hakkıyla yaşamayı nasip etsin" dedi.

        TRT Sanatçıları tarafından verilen tasavvuf musikisi konseri ve semazen gösterileri davetlilere unutulmaz bir iftar yemeği yaşattı.

        (OF-

        15.06.2017 00:36:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler