Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oltu'da Yaz Kur'an kursları başladı

        (Fotoğraflı)

        Dursun Murat Aydın

        ERZURUM (İHA) - Oltu İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Cami ve Kur'an kurslarında Yaz Kur'an kurslarında eğitime başlandı.

        İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan, Yaz Kur'an Kurslarında eğitimin başlaması nedeni ile Güllük Cami'inde öğrencilerle bir araya gelerek başarılar diledi.

        Müftü Bayraktutan, "Kur'an Ayında Kur'an ile buluşalım" sloganıyla 12 Haziran Pazartesi günü başlayan ve iki ay devam edecek olan Yaz Kur'an Kurslarında; çocuklara yönelik olarak Kur'an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları dersleri verileceğini belirterek, Yaz Kur'an kursu sloganlarını hatırlattı. Bayraktutan, "Kur'an ayında Kur'an ile Buluşalım" " Hem Yaz Kursu Hem Ramazan" "Gel Camiye Öğren Kur'an" " Gel Bu yaz Kur'anı Gönlüne Yaz" şeklindeki sloganları öğrencilerle birlikte söyledi. İlçe Müftüsü Bayraktutan, konuşmasının devamında; " Yaz tatiline girdiğimiz şu günlerde hepimize düşen sorumluluklar var. Ailelere düşen sorumluluklar; yarınlarımızın teminatı olan yavrularımızın, dini-manevi eğitimlerini en güzel şekilde almalarını sağlamak. Her yaz tatili döneminde açılan yaz kurslarında Kur'an öğrenmenin yanında; anlama, temel dini bilgiler, insani ve ahlaki erdemler, Sevgili Peygamberimizin hayatı öğretilerek, çocuklarımızın dini kimliklerinin inşasına katkı sunulması hedeflenmiştir"dedi.

        Son olarak öğreticilere; "Kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin" Hadis-i Şerifi şiarınca hareket etmelerini, Ailelerin de, çocuklarını Camilere gönderme konusunda teşvik edilmesi gerektiğini hatırlatan Bayraktutan, Caminin manevi atmosferinden mahzun kalmamaları için çalışmalarında azami gayret göstermelerini tavsiye etti.

        Bayraktutan, daha sonra çocuklarla birlik beraberlik dersi işleyerek programı sonlandırdı.

        (DMA-AT-Y)

        15.06.2017 09:34:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler