Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın kargısı ile de ünlü

        - Aydın'da yetişen kargılar ülkenin değişik illerine sevk ediliyor

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın incir, zeytin, pamuk gibi çeşitli tarım ürünlerinin yanında kargısının da ünlü olduğu ve her yıl binlerce ton kargının ülkenin değişik illerine satıldığı belirtildi. Yaklaşık 47 yıldır kargı tüccarlığı yapan Enver Sinan 1970, türkiyenin pek çok iline Aydın'dan tırlarla kargı satıldığını söyledi.

        Aydın Efeler Mahallesi Ilıcabaşı Mahallesi'nde yaşayan yüzlerce kişi geçimini kargı dan sağlıyor. Dere kenarlarında kendiliğinden yetişen kargılar özellikle romanlar tarafından kesilip önce Ilıcabaşı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 100 dönümlük alanda toplanıyor. Burada toplanıp boy ve batına göre ayrıştırıldıktan sonra kabuğu soyulup kurutulan kargılar daha sonra başta Bursa, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir illeri olmak üzere ülkenin değişik illerine gönderiliyor.

        "1970 yılından beri kargı ticareti yapılıyor"

        Aydın'da kargı tüccarlığı yapan isimlerden Köşklü Enver Sinan bu işi askerden döndüğünde işsiz kalınca başladığını belirterek "1970 yılında askerden yeni dönmüştüm. Fasulye, domates ve çeşitli sebzeler yetiştirilirken herek niyetine kullanılan bu kargıdan Bursalı bir asker arkadaşım sordu. O dönem işsiz olduğum için temin edebileceğimi söyledim. Sepetçilik sektörünün yaygın olduğu Ilıcabaşı Mahallesi'nde yaşayan Roman kardeşlerimizin yanına gelerek durumu anlattım. Birlikte iş birliği yapıp o zaman kargı satışına başladık. O günden bu yana geçen 47 yıllık süreçte özellikle sebzeciliğin yoğun olarak yapıldığı pek çok ile kamyon kamyon kargı satıyoruz" diyerek Aydın kargısının pek çok kişiye ekmek olduğunu söyledi.

        (İK)

        15.06.2017 09:44:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler