Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvalık okullarının geleceği bu seminer ile belirlenecek

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, ilçe genelindeki tüm okulların müdürleri bir araya gelerek sona eren eğitim-öğretim yılı değerlendirildi.

        Düzenlenen seminerler yıl boyunca okullarındaki eksiklikler ve aksaklıkları İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır'ın öncülüğünde masaya yatıran okul müdürleri, gelecek eğitim-öğretim yılında söz konusu sorunları ortadan kaldırmak ve yeni projeler üretmek için de kolları sıvadı.

        MEB'e ait Cunda Uygulama Oteli'nde gerçekleşen bir haftalık çalıştay tadındaki seminerin açılışında Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve okul müdürleri hazır bulundu.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seminer açılışında konuşan Kaymakam Nazlı, ' Ayvalık Okulları Geleceğini Planlıyor' adını taşıyan projenin hayata geçirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Balıkesir Valiliği tarafından yürütülen BENGİ Projesi kapsamında Ayvalık özelinde kendi eğitimimizin kalitesini, kapasitesini ve geleceğini iyi noktada inşa etmek adına bu çalışma iyi bir kılavuz olacaktır diye ümit ediyorum" dedi.

        Sadece Ayvalık'ın değil, millet olarak da Türkiye'nin geleceğini inşa etmenin yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Kaymakam Nazlı, "Önümüze 2023 hedefi koymuşsak, 2071 hedefi koymuşsak bu hedeflere sağlam ve sağlıklı bir şekilde ancak eğitimimizi bize gerçek manada yol gösterebilecek bir seviyeye getirmekle ulaşabiliriz. Bu vesile ile bu çalışmanın asıl hedefe sağlam adımlarla yürüyebilecek bir proje olmasını temenni ediyorum. Projeyi hazırlayan ve düşünenleri kutluyor. Bu çalışmanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

        Seminer açılışında konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ise; göreve geldiği ilk günden bu yana yaptıkları her çalışmayla ortaya çıkan uygulamaların, avantajlı ve dezavantajlı yanlarını görebilmelerine olanak sağladığını ve zayıf olunan noktaları güçlendirebilmek, güçlü olunan noktaları da daha da güçlü kılabilmek, tüm okullara yaygınlaştırabilmek adına bu projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.

        İlçedeki her okuldan bir idarecinin gönüllü olarak katılımıyla hayata geçirdikleri çalıştay tadındaki seminerde belirledikleri ana başlıkların altlarını doldurulacağını ifade eden Güner Bahadır, "Projemizin temelinde geçtiğimiz 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisindeki işleyişte karşılaşılan problemlerin nasıl asgari seviyeye indirilebileceği, nasıl daha iyi olunabileceği ve nasıl daha büyük kitlelere ulaşılabileceği yatmaktadır. Amacımız bu sorunlara tüm okullarımızın katılımıyla ortak çözümler bulmak ve bundan sonraki dönemlerde, çalışmaların daha planlı ve programlı yürütülebilmesini sağlamaktır."diye konuştu.

        Konuşmaların ardından başlayan seminerde, gruplara ayrılan okul müdürleri İlçeMilli Eğitim Müdürü Güner Bahadır öncülüğünde yeni dönemdeki yol haritasını çizmek için hummalı bir çalışmayı başlattı.

        (SS-

        15.06.2017 10:47:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler