Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esentepe semt konağına kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesinin, bölge yaşayanlarını sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla buluşturacağı Esentepe Amir Ateş Semt Konağı'nın ince işliğinde sona gelindi.

        Kepez Belediyesi eğitim, sosyal ve kültürel alanda faaliyetlerin yapıldığı semt konağının 3.sünü Esentepe Mahallesi'nde inşa ediyor. Meclis kararıyla Türk müziğinin rekortmen bestekârı, mevlithan ve hafız Amir Ateş'in ismi verilen ve 2 Aralık 2016'da temeli atılan semt konağının yapımı büyük oranda tamamlandı. İnce işçiliğinde sona gelinen tesisin, çevre düzenlemesi çalışmasından ardından bu yılın son çeyreğinde hizmete açılması bekleniyor.

        Semt konağı sözünü yerine getirdi

        Semt konağının Esentepe ve çevresindeki mahallelere sözü olduğunu belirten Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Sözünü verdiğim semt konağı şimdi tamamlanma aşamasına geldi. Esentepe Amir Ateş Semt Konağı ile sosyal ve kültürel hayata yeni bir tesis armağan ettik. Semt konağımızda, bölgedeki hemşehrilerimizi AKMEK kurslarıyla, belediyemizin sosyal ve kültürel etkinlikleriyle buluşturacağız. Tesiste çocuklarımıza, etüt merkezi hizmeti de vereceğiz" dedi.

        Mimarisi geleneksel

        Toplam inşaat alanı bin 632 metrekare olan tesis, geleneksel Türk mimarisindeki konak tarzında yapıldı. Zemin artı 2 kat olan binada, muhtarlık hizmet birimi, belediye hizmet ve iletişim birimi (vezne)150 kişilik çok amaçlı salon, fuaye alanı, derslikler bulunuyor. Tesisin ihale bedeli 1 milyon 385 bin TL.

        Semt Konağı, Esentepe ile beraber Çamlıbel, Erenköy, Barış, Kazım Karabekir Fatih, Göçerler ve Kanal mahallerine hizmet verecek.

        Kepez Belediyesi, Antalya'da ilk olan semt konağı hizmetini daha önce de Gazi ve Şafak mahallelerine inşa etmişti.

        (SÇ-SÇ-Y)

        15.06.2017 11:17:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler