Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Jandarma teşkilatının 178. yıldönümü

        (Fotoğraflı)

        M. Emin Arvas

        VAN (İHA) - Van'ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, jandarma teşkilatının 178. yıldönümü münasebetiyle verilen iftar yemeğine katıldı.

        İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde verilen iftar yemeğine Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, Çaldıran 1. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Ramazan Çokkıyak, Çaldıran İlçe Emniyet Müdürü Savaş Ertürk, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Aslan, İlçe Mal Müdürü Kamil Değirmenci, Çaldıran Korucu Derneği Başkanı Nihat Aladağ, Çaldıran Şehit Yakınları ve Gazileri Koruma Derneği Başkanı Abdurrahman Çınarağaç ve şehit aileleri katıldı. Burada konuşan Kaymakam Dündar, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'nci yıldönümü sebebiyle gerçekleşen iftar programından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Jandarma teşkilatının 178'nci yılının hayırlı olmasını temenni eden Dündar, köklü bir tarihe sahip olan jandarmanın kuruluşundan bugüne fedakarca görev yaptığını kaydetti. Dündar, "İnsanlarımızın en önemli ihtiyacı olan asayişini sağlayan jandarmamız ve bu ihtiyacın giderilmesinde de ikinci emniyet teşkilatımızdır. Emniyet ve jandarma teşkilatımız coğrafi alan farklılıklarıyla aynı işi yapıyorsunuz. İnsanımızın ihtiyacı olan emniyet ve asayişin temininde asli görev budur. Bu da kolay bir görev değil. Kusursuz yürütülmesi gereken bir görev. Bu da bir fedakarlığı ortaya çıkarıyor. Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan teşkilatımız, eğitimi ve sahip olduğu modern donanımı yanında yüreğinde vatan sevgisi ve görev anlayışıyla, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılığıyla dosta güven, düşmana korku salmaya devam etmektedir. Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında ve ülkemizin her noktasında gece gündüz demeden her koşulda vatanını korumuştur. Bugüne kadar kutsal vatan toprakları üzerinde emniyet ve güvenliğin teminatı olmuş, olmaya da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle jandarma teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümünü içten dileklerimle kutluyor, bu anlamlı günde cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazi ve emeklilerimizi minnetle anıyor, halen görevi başında bulunan teşkilat mensuplarına da sağlık ve başarılar diliyorum'' dedi.

        Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Koç ise, konuklarla tek tek ilgilenerek 178. yıldönümü münasebetiyle verilen iftar yemeğinde katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

        (MSA-Y)

        15.06.2017 13:08:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler