Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkmen Dağı'nda her gün 500 kişiye iftar

        (Fotoğraflı)

        Ecevit Cemiloğlu

        HATAY (İHA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye'nin Lazkiye kırsalında yer alan Türkmen Dağı'nda her gün 500 kişiye iftar yemeği veriliyor.

        Türkmen Dağı'ndaki ihtiyaç sahibi insanlara ramazan ayında iftar yemeği verdiklerini belirten İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yaptığı açıklamada, Suriye'de birçok bölgede ramazan çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Yemelek, "Ramazan çalışmalarımız sayesinde her geçen gün daha fazla yardıma muhtaç insana ulaşıyoruz. Bazı bölgelerde hiçbir insani ihtiyaç malzemesi bulunamıyor. Bu bölgelere de insani yardım koridoru açarak ramazan bereketini götürüyoruz" dedi.

        Ramazanın gelmesiyle Türkmen Dağı'nda her gün 500 kişiye iftar yemeği verdiklerini ifade eden Yemelek, "Türkmen Dağı'nda bulunan ve iftar yapacak bir dilim ekmek dahi bulamayan insanlara damak tatlarına uygun yemekler hazırlayarak iftarlarını yaptırıyoruz. Her gün Yayladağı mutfağımızda hazırlanan 500 kişilik iftar yemeği Türkmen Dağı'na ulaştırılıyor. Bu sayede bölgede bulunan insanlar her gün oruçlarını İHH tarafından hazırlanan iftar yemekleri ile açıyor" diye konuştu.

        Yemelek, Türkmen Dağı'nda ramazan ayı haricinde yılın hemen her günü insani yardım faaliyetlerine devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

        (ECV-

        15.06.2017 14:37:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler