Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ortaokul mezunlarına meslek tercihi imkanı

        - Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Olgun Özgür:

        - "Artık ortaokul mezunu öğrencilerimiz liselere kayıt yaptırmadan, TEOG puanlarına göre Mesleki Eğitim Merkezlerine 11 alanda tercih yapabilecekler"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Olgun Özgür, artık ortaokul mezunu öğrencilerin liselere kayıt yaptırmadan, TEOG puanlarına göre Mesleki Eğitim Merkezlerinde 11 alanda tercih yapabileceklerini söyledi.

        Müdür Olgun Özgür, Fatsa Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ayhan Baş'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, "6 bin 764 sayılı Kanun ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. Artık ortaokul mezunu öğrencilerimiz liselere kayıt yaptırmadan, TEOG puanlarına göre Mesleki Eğitim Merkezlerine 11 alanda tercih yapabileceklerdir. Öğrencilerimizin tercih edebilecekleri alanlar metal teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, inşaat teknolojisi, makine teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, motorlu araçlar teknolojisi, yiyecek içecek hizmetleri ve tarım alanlarıdır. Öğrencilerinin haftanın 1 günü merkezimizde teorik eğitim, 5 günü sözleşme yaptıkları usta öğretici belgesi bulunan işletmede beceri eğitimi alacaklardır. Beceri eğitimi aldıkları işletme tarafından kendilerine asgari ücretin yüzde 30'undan az olmamak kaydıyla ücret ödenecektir. 6 bin 764 sayılı Kanun uyarınca işletmenin ödediği ücretin devlet tarafından katkı payı olarak geri ödenecektir" dedi.

        Fatsa Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ayhan Baş ise, Milli Eğitim Bakanlığının 6764 sayılı Kanun ile özellikle çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve işletmelere ödenen katkı payının esnaf ve sanayici için çok faydalı olduğunu söyledi.

        Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Olgun Özgür, Fatsa Madeni Eşya Sanatkarları Odası ziyaretinden sonra, Fatsa Giyim Odası Başkanı Cemal Paşalıoğlu'nu ve Fatsa Gıda Maddeleri Odası Genel Sekreteri Ümran Yeşiltaş'ı ziyaret ederek 6 bin 764 sayılı Kanun ve Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

        (AA-SLH-Y)

        15.06.2017 14:57:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler