Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesi, Erdemli'de 4 projenin temelini attı

        - Kocamaz: "Biz hiçbir ilçeyi bir diğerinden ayıramayız. Mersin genelinde yaşayan 1 milyon 785 bin insan bizim başımızın tacı"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesinde 4 büyük projenin birden temel atma törenlerini gerçekleştirdi.

        Kurban kesilerek gerçekleştirilen temel atma törenlerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Çeşmeli İçme Suyu Hattı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Proje ile Çeşmeli Mahallesi'nde yetersiz olan içme suyu yeterli hale getirilerek, çok eski olup ekonomik ömrünü doldurmuş olan şebeke hatları yenilenecek, şebeke hattı olmayan yerlere yeni şebeke hatları çekilecek. Burada konuşan Başkan Kocamaz, 3 yıl önce devraldıkları belediyenin şu anki belediye olmadığını ifade ederek, kendilerinin kurucu belediye olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde Büyükşehir'in Erdemli'de dahil Mersin'in merkez dışındaki hiçbir ilçesinde bir yapılanmasının olmadığına değinen Kocamaz, "Biz hiçbir ilçeyi bir diğerinden ayıramayız. Mersin genelinde yaşayan 1 milyon 785 bin insan bizim başımızın tacı. Bize oy versin vermesin vatandaşımızın yaşadığı bölgede sıkıntılar varsa, çözmemizi gerektiren problemler varsa bunlara el atmak hepimizin boynunun borcu. Yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerin başta Erdemli olmak üzere tüm Mersin'e, ülkemize ve insanlık alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

        Erdemli ilçesinde mevcut durumda bulunan ancak yıllardır yaşanan sıkıntılar dolayısıyla hayata geçirilemeyen Erdemli Hali, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından canlandırılacak. Erdemli hali içerisinde 104 adet, Kocahasanlı hali içerisinde ise 53 adet işyerinin bulunması ve bu işyerlerinin bölgeye yetersiz gelmesi dolayısıyla Erdemli Kargıcak mevkii D-400 karayolu bitişiğine yaklaşık 60 bin metre kare alana sahip hal kompleksinde devam eden inşaat çalışmaları kısa sürede tamamlanarak, Erdemli halkının hizmetine sunulacak. Yıllardır çeşitli nedenlerle hayata geçirilemeyen hal projesini çözüme kavuşturduklarını belirten Kocamaz, "Aslında bugün biz bir ölüyü diriltiyoruz. Yani yıllardır çeşitli nedenlerle bir türlü hayata geçirilemeyen ve sürüncemede kalan bir olayı çözüme kavuşturuyoruz. 2007 yılında ihalesi yapılan ve büyük bir kısmı henüz istimlak edilmemiş olan bu halle ilgili ihalenin sözleşme bedeli o dönem ki rakamlarla 12 milyon 955 bin 401 TL. Ama bugün geldiğimiz noktada eğer bu rakam eskale edilmiş olsaydı belki de 30 milyona yakın bir rakam çıkacak. Ama biz bu ölüyü diriltmek adına, bir taraftan belediyemiz fedakarlıkta bulunsun, diğer taraftan da yüklenici firma fedakarlıkta bulunsun ve bu cenazeyi birlikte kaldıralım dedik. Ben bu hal projesinin Erdemli ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi her yıl ilçelere kazandırılan Avrupa Birliği standartlarına uygun ve modern itfaiye grup amirliklerine bir yenisi daha ekledi. Erdemli ilçesinde temeli atılan itfaiye hizmet binası tamamlandığında itfaiye biriminin kalitesini artırmak adına örnek bir bina olacak.

        Erdemli ilçesi Aksıfat grubunun Yağda-Alibeyli ve Yağda-Kızılen mahalleleri arasında kalan isale hattının çelik borularının ekonomik ömrünü doldurması dolayısıyla yaşanan problemler dolayısıyla hatlar yeniden projelendirildi. Aksıfat içme suyu hattı temel atma töreninde 2000'li yıllarda hala suyla ilgili bir tören yapmanın ve o bölgede yaşayan insanlara hizmet olarak su götürmenin utanç verici bir hadise olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, bu durumun siyasetçilerin ayıbı olduğunu belirtti. Türkiye'de siyasetin hizmet amaçlı değil de sadece göz doldurmaya yönelik, günü kurtarmaya yönelik yapıldığını söyleyen Kocamaz, "Biz bütün engellemelere, tüm baskılara, tüm yıldırmalara rağmen çalışıyoruz. Demek ki 'At binenin, kılıç kuşananın.' İşi, ibadet anlayışıyla yapmak isteyenlere teslim ettiğiniz zaman kıt imkanlarla neler yapılabileceğini vatandaşımız çok net bir şekilde görüyor. Buralara eskiden Özel İdare bakardı. Köyler arası 300-400 metre asfalt yapıldı mı kurbanlar kesilirdi. Siyasetçiler davul zurna ile karşılanır, ziyafetler verilirdi. Bizim Allah'a çok şükür bunlara ihtiyacımız yok. Biz hizmete odaklanmışız. Onun için de gece gündüz demeden çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetlere sahip çıkanların olduğunun altını çizen Kocamaz, "Biz bu çalışmaları yaparken bazı yerlerde yapılan yola birilerinin gelip sahip çıktığını duyuyoruz. Oradan bir vatandaş çıkıp diyor ki bu yolu siz yapmadınız Büyükşehir Belediyesi yaptı. Dolayısıyla herkes ektiği kadar biçmeye çalışacak. Hiç kimse elin tarlasına emek vermeden orak sallamayacak. Onun için biz diyoruz ki sizler bize dua edin yeter. Biz tek bir kör kuruşu heba etmeyiz. Kimseye peşkeş çekmeyiz, çektirmeyiz. Keşke kaynağımız biraz daha fazla olsa da vatandaşlarımıza daha fazla hizmet verebilsek. Çıktığımız bu yolda halis bir niyetle mücadele veriyoruz. Sizlerin dualarına muhtacız" şeklinde konuştu.

        Güzeloluk Mahallesi'nin bölgenin en gelişmiş mahallesi olmasına rağmen hala su probleminin olmasının utanç meselesi olduğunu söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise "Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Yıllardır halledilmeyen meseleleri 3 yıl gibi kısa bir sürede hallettiler. Şu ana kadar mazeret üretmeden, hizmet üretme aşkıyla mağrur hale getirme gayreti içerisinde olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu köyün su problemini 3 yıl gibi kısa bir sürede çözmüş olmamız da bizim gurur sebebimiz. Belediye Başkanımızın bahtı açık olsun diyorum. Biz mazeret üretmeyiz. Yaptığımız işi de adam gibi yapıyoruz ve kalıcı hizmetler gerçekleştiriyoruz" dedi.

        (KRY-Y)

        15.06.2017 15:12:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler