Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Yeni Doğan Ormanı" Sinop'ta filizlendi

        (Fotoğraflı)

        Osman Aksu

        SİNOP (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde "Gelecek Nesillere Daha Yeşil Bir Çevre Bırakalım" sloganıyla başlatılan proje kapsamında Türkiye'nin ilk "Yeni Doğan Hatıra Ormanı" Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde tamamlandı.

        Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ve Sinop Orman İşletme Genel Müdürlüğünün ortak çalışmalarıyla başlatılan "Her Yeni Doğan Bebeğe Bir Fidan" projesi kapsamında "Yeni Doğan Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

        Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından proje hakkında Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, "Bu proje Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakalım sloganıyla ülke genelinde başlatıldı. Bu kapsamda bazı iller de bu projeyi başlattı fakat ilk Yeni Doğan Hatıra Ormanı Sinop'ta tamamlandı. Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin bu alanı proje için çok uygun oldu ve Başhekim Mustafa Bey ile istişareler ederek bu alanı değerlendirmiş olduk" dedi.

        Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Usanmaz, "Bu projenin hastanemizde gerçekleşmesi bizleri oldukça mutlu etti. Proje kapsamında hastanemiz 300 fidanlık bir ormana sahip oldu. Proje aşamasında ve Yeni Doğan Ormanı'nın tamamlanmasında başta Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan'a ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim" diye konuştu.

        Sinop Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi tarafından Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan ve Yiğit Aydın'a teşekkür mahiyetinde plaketler takdim edildi ve açılış kurdelesi kesildi.

        Açılış sonrası Sinop Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi ve Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan doğum yapan anneleri ziyaret ederek annelere ilk fidan sertifikaları verildi.

        Programa ayrıca, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı İrfan Kenan, Hastane Müdürü Ahmet Genç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serpil Çilingiroğlu, Orman İşletme Müdürlüğünden Yiğit Aydın ve hastane çalışanları katıldı.

        (OSM-SLH-Y)

        15.06.2017 15:14:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler