Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuk Üniversitesi yazokulu ile kapılarını açıyor

        (Fotoğraflı)

        Üzeyir Mete Güneş

        KOCAELİ (İHA) - Başiskele Belediyesi'nin açılışını gerçekleştirdiği Kocaeli'de ilk, Türkiye'de 2. Olan Çocuk Üniversitesi Bilim, Teknoloji, Deney ve Eğitim Merkezi yaz okulu ile kapılarını açıyor.

        Başiskele Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi ortaklığıyla tamamlanan Çocuk Üniversitesinde, özel yetenekli öğrencilere yönelik akademik ve uygulamalı çalışmalar yaz okulu ile başlayacak. Çocuk Üniversitesi'nde ayrıca üstün yetenekli çocukların tespit edilmesi, onların doğru okul tercih etmelerinin sağlanması, ilgi ve kapasitelerine yönelik bir dizi eğitim almaları sağlanacak.

        Yaz okulu 3 Temmuz 2017 tarihinde 170 kişiyle eğitime başlıyor. Eğitimler hafta içi her gün 25 iş günü sürecek, 05 Ağustos 2017 Tarihinde sona erecek. Yaz okulunda Ebru, Resim, Akıl Oyunları, Eskrim, Masa Tenisi, Okçuluk dallarından yararlanabilecek. Her bir öğrenci, yaz okulu süresince, sadece 1 branştan yararlanabilecek, eğitimler sabahçı ve öğlenci grup olmak üzere 2 ayrı grup olarak yapılacak.

        Her çarşamba günü "kampüs dışı etkinlik günü" olacak, etkinlik günlerinde, Bahçecik Kampüsü'nde eğitim verilmeyecek, öğrencileri, Bahçecik Kampüsü'nün dışında eğitim ve kültür amaçlı gezilere katılacak. Yeni neslin üniversitesi yaz okuluna devam zorunluluğu var. Mazeretsiz olarak 5 gün devamsızlığı olan öğrencinin kaydı silinecek.

        (MG-RFK-Y)

        15.06.2017 15:15:45 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler