Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihçi Prof. Dr. AhmetŞimşirgil: "Osmanlı Filistin'i 12 çavuş ile yönetti"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı'ndaki söyleşide konuşan ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlının üç kıtayı 622 yıl adaletle yönettiğini belirterek, "Osmanlı, 12 Osmanlı çavuşu ile koca Filistin'i idare etmişti" diye konuştu.

        Bağcılar Belediyesi'nin Ramazan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen söyleşi programına katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil,batının ülkemize romanları ve film sektörüyle girdiğini belirterek uyarılarda bulundu. Prof. Şimşirgil, "Önümüze getirilen bu tür şeylere karşı seçici olalım. Yatağımıza uzandığımızda terörle mücadele eden polislerimize ve askerlerimize 3 ihlas ve 1 de Fatiha okuyalım. Onları babamız, ağabeyimiz gibi bilelim" dedi.

        "Fatih Sultan Mehmet'i örnek alın"

        Gençlere de hitap eden Prof. Şimşirgil, 12-13 yaşındakilerin sorumluluk alabileceğini belirtti. Osmanlı Devleti'nin 5 yaşında başlattığı eğitimi 11 yaşına kadar verdiğini de kaydeden Prof. Şimşirgil, "İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet,11 yaşında Manisa Valiliği yaptı. Onu örnek alın" dedi.

        Günümüzde hala batılıların ülkemiz üzerinde oyunlar oynadığına da dikkat çeken Prof. Şimşirgil, son 40 yıldır da planlarını uygulamaya çalıştıklarını kaydetti. 15 Temmuz darbe girişiminde milletin sokağa çıkıp iki adım atarak batının tüm oyununu bitirdiğini de vurgulayan Prof. Şimşirgil, "Batı yeksan oldu. Bu,tüm Avrupa'ya karşı kazanılmış bir zaferdir. Savaş hala şiddetli sürmektedir. Katar'a yapılan oyunlar bize dönecek oyunlardır. Sıkıntılı oyunlar. Önce bizi İran ile kapıştırmak istediler. Ancak başaramadılar. Başka ülkelerle kapıştırmak istiyorlar. Bazı İslam ülkeleri batının uşağı olmuş. İsrail'e karşı birlik olamıyorlar. Asla korkmayalım.Bu millet bir ve beraber olursa kimse yıkamaz" dedi.

        "Seçici olalım"

        Osmanlının üç kıtayı adaletle 622 yıl yönettiğini de hatırlatan Prof. Şimşirgil, gençlerin o ecdada layık olması gerektiğini vurguladı.Osmanlıdan kalan bir eşyaya müzayedede paha biçilemediğini,Osmanlının lalesinin bugün Hollanda'yı ayakta tutuğunu ve Osmanlı evlerinin bir şehri zenginleştirdiğini de belirten Prof. Şimşirgil, "Osmanlı,12 Osmanlı çavuşu ile koca Filistin'i idare etmişti" diye konuştu. Batının ülkemize romanları ve film sektörüyle girdiğini de kaydeden Prof. Şimşirgil, "Önümüze getirilen bu tür şeylere karşı seçici olalım" diye konuştu.

        (HB-ÖK-Y)

        15.06.2017 15:41:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler