Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müsiad iftarını Şehreküstü Konaklarında açtı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından, tarihi Şehreküstü Konakları ve Şıh Meydanı'nda binlerce kişiye iftar yemeği verildi.

        Gaziantep MÜSİAD tarafından yönetici, üye ve aileleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği verildi. Şahinbey Belediyesine ait Şehreküstü Konakları ve Şıh Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'da katıldı. İftar öncesinde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk aile ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Aile ziyaretlerinin ardından Şehreküstü Konakları'na gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, iftarlarını vatandaşlarla birlikte açtılar. İftar sonrasında Kerkük'ten gelen ilahi grubu söyledikleri ilahilerle kendilerini dinleyenleri mest etti.

        "Rabbim birlikteliğimizi bozması"

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, iftar programında MÜİSAD yönetimine teşekkür etti ve belediye olarak etkinliklerle dolu bir Ramazan ayı organize ettiklerini belirterek, "Şahinbey Belediyesi olarak bu Ramazanı dolu dolu geçiriyoruz. Özellikle Şehreküstü Konakları ve Şıh Meydanı'nda, tarihi bir mekan içerisinde vatandaşlarımıza her gün iftar yemeği veriyoruz. Birlikte oruçlarımızı açıyoruz. Buraya her mahalleden kardeşimiz geliyor. Kimseye kimliğini sormuyoruz. Yaşlısı genci hepsi bir arada bir sofrayı paylaşıyoruz. Bu rabbimizin bize büyük bir ikramı. Her gün hayır sever bir iş adamımız. İftar yemeğini üstleniyor. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Irak bize biraz uzak kaldı ama gönlümüz bir. Halen Kerkük, Bosna, Osmanlı izlerini taşıyor. Tüm Osmanlı topraklarında her şeyden önce din kardeşlerimiz var. Mesafeler uzak ola bilir ama gönlümüz bir olsun" dedi.

        "Bu ay rahmet ayı"

        MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk İslam Coğrafyasında yaşanılanlar nedeniyle bu yıl da Ramazan ayına buruk bir şekilde girildiğini belirterek, "Geleneksel iftar yemeğimizde, yine halkla iç içe paylaşarak bir Ramazan Ayı kutluyoruz. Allah'ın rahmetinin sağanak, sağanak yağdığı bu günlerde, bizde nasibimizi olabildiğince alma gayreti içerisindeyiz. Buraya gelmeden önce başkanımızla birlikte aile ziyaretlerinde bulunduk. Elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na yapmış olduğu bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

        Başkan Mehmet Tahmazoğlu, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk'e düzenlemiş olduğu yemekten dolayı plaket ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

        (SD-Y)

        15.06.2017 16:16:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler