Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ata ekmeği her cumartesi Ulamış Üretici Pazarı'nda

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Topan karakılçık buğdayından yapılan Ata Ekmeği bundan böyle her cumartesi Ulamış Köyü'nde kurulan üretici pazarında satışa sunulacak.

        Seferihisar Belediyesi tarafından yok olmak üzereyken bulunup çoğaltılan topan karakılçık buğdayından yapılan Ata Ekmeği, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Seferihisar Belediyesi Tarım Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta Ulamış'ta yapılan şenlikte büyük ilgi gören Ata Ekmeğinin Ulamışlı kadınlar tarafından üretilerek her cumartesi günü köyde kurulacak pazarda satılacağını açıkladı. Belediye tarafından yapılan hasadı yapılan buğdayın unu, kadınlar tarafından yöresel yöntemlerle taş fırında pişirilerek misafirlere sunulacak. Ulamış köyü üretici pazarında kadınların yaptığı yiyeceklerden tarlalarında yetiştirdiği meyve sebzeye, el işlerinden canlı çiçeğe pek çok ürün de yer alacak. 10 Haziran Cumartesi günü açılışı yapılan Ulamış Köyü Üretici Pazarı, her cumartesi köy meydanında sabah 09.00'dan itibaren açık olacak.

        (CA)

        16.06.2017 10:13:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler