Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla'da 'Kimyasal' tehdit paniği

        - Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir giyim mağazasına gönderilen kolinin açılmasının ardından çalışanlar baş dönmesi, göz ve boğaz yanması, kaşıntı ve mide bulantısı nedeniyle Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekiplerince müdahale edildi.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir giyim mağazasına kargo ile gelen paketin açılmasının ardından çalışanlar baş dönmesi, göz ve boğaz yanması, kaşıntı ile mide bulantısı rahatsızlığı yaşaması üzerine olay yerine Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri gönderildi. Saatli Kule Caddesi üzerindeki giyim mağazasında yaşanan olayın ardından KBRN ekipleri bölgeyi karantinaya alarak koli ve içindeki malzemeleri özel giysiler ile toplayarak incelenmek üzere İzmir'e gönderdi.

        112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar sonrası olay yerine UMKE ve AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri yönlendirildi. Ekipler, özel kıyafet giyerek mağazaya girdi. Mağaza çalışanı 5 kişi özel giyimli 112 Acil Servis ekiplerince Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl açılan Dekontaminasyon Arındırma Ünitesine getirilerek tedaviye alındı. Giyim mağazası güvenlik şeridine alınırken, hastane çevresinde de güvenlik şeridi oluşturdu ve vatandaşlar yaklaştırılmadı.

        Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, ihbar üzerine olay yerine Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri sevk ettiklerini söyledi. Gözetim altına alınan 5 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Tekin, "İlk müdahalede çalışanlarda baş dönmesi, göz ve boğaz yanması, kaşıntı ve mide bulantısı ı belirtileri tespit edilince ambulansla hastaneye getirilerek gözetim altına alındı. Mağaza bölgesinde yapılan incelemelerde ise herhangi bir radyasyon bulgusuna rastlanılmadı. Ancak gelinlik kolilerinde kimyasal madde olabileceği şüphesi üzerine ekipler tarafından el konuldu. İzmir'de yapılacak incelemenin ardından sonuç ortaya çıkacak" dedi.

        (BT)

        16.06.2017 15:10:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler