Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birecik'te anız uyarısı

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi genelinde hububat yetişen tarım arazilerinde anız yakılmasının yasak olduğu hatırlatılarak yakanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

        Şanlıurfa'nın hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte Birecik ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından anız yakılmasının yasak olduğu hatırlatılarak bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, "Tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının korunarak, doğal denge içerisinde toprağın verimliliğinin sürdürülebilirliği için gerekli önlemleri almak, hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zararı göz önüne alınarak, anız yakılması yasaktır" ifadelerine yer verildi.

        Duyuruda ayrıca anız yakanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı belirtildi.

        (Şİ-SD-Y)

        19.06.2017 11:11:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler