Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şenkaya ilçesi özel güvenlik bölgesi ilan edildi

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Valiliğince, Şenkaya ilçesi mülki idare sınırları, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması amacıyla emniyet ve asayiş görevlerinin, ilgili mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde yerine getirildiği ve terörle mücadelenin kararlıkla sürdürüldüğü belirtildi.

        Son dönemde bölücü terör örgütünün, terör ve yıldırma eylemlerinden kentteki sosyal ve ticari hayatın olumsuz etkilenmeye başladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bölücü terör örgütünün bölge halkı üzerinde baskı oluşturmak maksadıyla terör eylemlerini artırma gayretinde olduğu bilinmektedir. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla ilimiz sınırları içinde emniyet ve asayiş temin etmek için hukuk kuralları çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu kapsamda 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Şenkaya ilçesi mülki sınırları içinde bulunan bölgeler, 21 Haziran 2017 - 05 Temmuz 2017 tarihleri arasında 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın bu bölgelere girmesi can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla yasaklanmıştır."

        (AA-AA-Y)

        19.06.2017 12:27:44 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler