Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz Milli İrade Parkı 15 Temmuz'da açılacak

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Başiskele Belediyesi'nin 17 Ağustos Bulvarı'nda yaptığı 15 Temmuz Şehitler Parkı, darbe girişiminin püskürtüldüğü günün yıldönümünde açılacak.

        FETÖ/PDY örgütünün darbe girişiminin püskürtüldüğü gece Türk halkının verdiği kahramanca mücadeleyi ölümsüzleştirmek için Başkiskele Belediyesi tarafından projelendirilen parkta çalışmalar hızla ilerliyor. Yeşilyurt Mahallesi'nde 8 bin metrekare alanda, milli irade adına şehit düşen vatandaşların isimlerinin ölümsüzleşeceği 15 Temmuz Milli İrade ve Şehitler Parkı yapım çalışmalarının 15 Temmuz yıldönümünde tamamlanması planlanıyor.

        Eski adıyla İstanbul Boğaz Köprüsü üzerinde yaşananların da anlatılacağı parkta yapılacak görsellerle kamyonetle ve yürüyerek tankların üzerine giden vatandaşlar, askerler, bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, hilal şeklinde 249 temsili şehitlik ile servi ağacı, tören alanı, yıldız şeklinde müzayede alanı ve darbeler tarihi sunum odası yer alacak.

        (GY-Y)

        19.06.2017 12:48:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler