Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ünye'ye 3 yılda 70 milyonluk yatırım

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediye olarak ilçeye 3 yılda 70 milyon liralık yatırım sağladıklarını söyledi.

        Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesi olarak ilçeye özel sektör yatırımları kazandırma konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Başkan Çamyar, "Bizler de Ünye Belediyesi vasıtası ile özel sektöre ilçemize 3 yılda 70 milyon liralık yatırım yaptırdık. Bu hem belediyemize hem hükümetimize ve devletimize bir güvenin ifadesidir. Bir taraftan alışveriş merkezi inşaatımız, diğer yandan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı inşaatımız, bir diğer yandan belediyeye ait sahildeki işletmeler ciddi yatırımlardır. Ünye bu tip yatırımlar yaparken diğer yandan turizm yatırımlarına da ağırlık veriyor" diye konuştu.

        Ünye'de yapımı planlanan Organize Sanayi Bölgesine de değinen Başkan Çamyar, "İnşallah bir yıllık süre içerisinde kamulaştırma ile ilgili ciddi bir mesafe alınacağına düşünüyorum. Çünkü hem Sayın Valimiz Hem Ünye Kaymakamımız hem de bizler ciddi ciddi şekilde üzerinde duruyoruz. Şu anda kamulaştırma ile ilgili tebligatlar vatandaşlara yapıldı. Yurt içinde 15 gün, yurt dışında oturanlar için ise 3 aylık bir yasal süre var. Bu süre dolar dolmaz, avukatımız vasıtası ile davalarını açıp hızlı bir şekilde kamulaştırma sürecini başlatacağız. Yani, organize sanayiyi böylece Ünye'nin gündeminden çıkarmış olacağız" ifadelerini kullandı.

        Atıl durumdaki havaalanı arazisinin Ordu Üniversitesi'ne tahsis edildiğini hatırlatan Çamyar,Ünye'yi İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak olan 59 km'lik güzergahın 2018 yılında tamamlanacağını vurguladı. Çamyar, halen Tokat-Sivas arasındaki çalışmaların devam ettiğini, Çamiçi-Niksar arasındaki 29 kilometrelik kısmında ihaleye hazır hale getirildiğini kaydetti.

        Çamyar ayrıca Ünye Limanı'nın mendireğinin uzatılacağını da sözlerine ekledi.

        (MAK-SLH-Y)

        21.06.2017 12:18:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler