Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aralarında topladıkları parayla yaptıkları helvayı elleriyle dağıttılar

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te çarşı esnafı, Kadir Gecesi dolayısıyla kendi aralarında topladıklarıyla parayla hazırlattıkları irmik helvasını vatandaşlara da kendi elleriyle dağıttı.

        Bilecik'te bur grup çarşı esnafı, Ramazan Bayramı'nın habercisi olan Kadir Gecesi için ortak bir çalışma yaptılar. Esnaf, kendi aralarında topladıklarıyla parayla hazırlattıkları irmik helvası çarşı merkezinde dağıttılar. Yapılan organizasyonun öncülüğünü yapan Ali Han, İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutlayarak, "Geleneklerimizi devam ettiriyoruz. Allah ömür verdikçe devam edecek. Aynı zamanda yine de bizim istediğimiz bir şey var. Bu geleneğimizi sadece bizler değil, başkalarının da yapmasını gönülden istiyoruz. Herkesin Kadir Gecesi hayırlı ve mübarek olsun" dedi.

        Öte yandan Ramazan ayı olmasından dolayı oruçsuz olan orada oruçlu olanlar ise; plastik kapalı kutulara konan irmik helvasını alarak evlerine götürdüler.

        (DA-MET-Y)

        21.06.2017 17:35:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler