Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'da Kadir Gecesi coşkusu

        - Camilere akın eden vatandaşlar ellerini semaya kaldırıp Allah'tan af diledi

        (Fotoğraflı)

        Hasan Eryılmaz

        MALATYA (İHA) - Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da camiler dolup taştı.

        Kadir Gecesinin hikmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar başta Yeni Cami olmak üzere kentte bulunan bütün camilere akın etti. Genç yaşlı, kadın erkek demeden camileri tıka basa dolduran vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okuyup namaz kılarak Allah'tan af diledi.

        Kadir Gecesini Yeni Camide idrak etmek isteyen vatandaşlar cami avlusunda izdihama yol açarken sıkışıklığa aldırış etmeyen vatandaşlar geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürdü.

        Yeni Camide İl Müftüsü Ümit Çimen namaz öncesi vaaz verirken, daha sonra İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık, Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından vatandaşlara süt dağıtıldı.

        Ali Kara Efendi Türbesi ziyaretçi akınına uğradı

        Kadir Gecesi coşkusu Malatya'nın Akçadağ içesinde de yaşandı. İlçedeki Ali Kara Efendi Külliyesi'nde Kadir Gecesi dolayısı ile düzenlenen kutlama programı büyük ilgi gördü.

        Ali Kara Efendi Vakfı tarafından organize edilen program kapsamında yatsı namazının kılınmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılırken, şehitler ve vatanın birliği ile beraberliği için dualar edildi. Örükçü İlahi grubu da kaside ve ilahiler okuyarak gecenin maneviyatını artırdı.

        (HE-BT-OE-Y)

        22.06.2017 10:42:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler