Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadir Gecesinde 625 yıllık Orhangazi Camii doldu taştı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi birçok caminin yanı sıra Bilecik'teki tarihi Orhangazi Camii de doldu taştı.

        Osmanlı devletinin kurucu Osmangazi'nin kayınpederi ve devletini manevi kurucusu Şeyh Edebali Hazretlerinin türbesinin bulunduğu yerleşke içinde bulunan Osmanlı Devletinin 4'üncü padişahı I. Bayezid Yıldırım Bayezid tarafından dedesi Orhan Gazi adına 1392 senesinde yaptırılan Orhangazi Camii, Kadir Gecesinde doldu taşlı. Cemaat caminin içini ve dışını tıklım tıklım doldururken, yerleşke içindeki Arnavut kaldırımlarda vatandaşlar saf tuttu. Kadir Gecesinde okunan Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şeriften sonra ilahiler söylenirken, cami çıkışı vatandaşlar Şeyh Edebali Türbesini de ziyaret etmeyi unutmadılar.

        (İS-MET-Y)

        22.06.2017 12:28:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler