Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ta 4 bin 560 kişi istihdam edildi

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında kentte 4 bin 560 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

        Türkiye İş-Kurumu'nun (İŞKUR) işçi ve işverenlere sunduğu fırsatları tanıtmak amacıyla Yozgat'a gelen tanıtım otobüsünü ziyaret eden Vali Yurtnaç, görevlilerden bilgi aldı. Vali Yurtnaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli Seferberlik' çağrısı doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Ocak ayında Konya'dan kamuoyuna duyurduğu 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında Yozgat'ta çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

        Yozgat'ta yıl içerisinde 3 bin kişiyi istihdam etme hedefi koyduklarını ancak 4 bin 560 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan Vali Yurtnaç, yıl sonunda bu sayının 5 bini geçeceğini vurguladı.

        Yozgat'ta üretimi ve istihdamı artırmak adına çalışmalar yürüttüklerini de dile getiren Yurtnaç,"Bunlardan bir tanesi Yozgatlı İş adamları zirvesiydi. Bunun şimdi birde yurt dışı ayağını yapacağız. Ankara ve İstanbul dışında ki iş adamlarımızı da ilimize davet edeceğiz. Amacımız ilimizde işsizliği azaltmak. Cumhurbaşkanımız ülke genelinde bir çalışma başlattı ve bu sayı 1.5 milyona doğru ilerliyor. Bizde bu sayının artmasında, ilimizde ki işsizliğin azalmasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.

        (BMG-UY-Y-)

        22.06.2017 14:17:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler